Dolardan Yeni Rekor: 9,83

TAKİP ET

Dolar, lira karşısında tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Önce Merkez Bankası'nın 3 yöneticisinin görevden alınması, sonrasında Merkez Bankası'nın 200 baz puan faiz indirmesi ve Türkiye'nin FATF tarafından gri listeye alınmasıyla birlikte Türk Lirası arka arkaya sarsıntılar geçirmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bunların ardından Eskişehir'de yaptığı açıklamada "Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri'ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim" demişti.

Erdoğan'ın tavrını "ağır otoriter eğilimin işareti" olarak niteleyen Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli "Osman Kavala için Özgürlük" etiketiyle yaptığı paylaşımda "Türk hükümetinin on büyükelçiyi sınır dışı etme kararıı ciddi bir otoriterleşme eğiliminin işaretidir. Yılmayacağız" ifadelerine yer vermişti. 

Yaşananların ardından Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte gece saatlerinde yükselişe geçen dolar 9,60 seviyelerinden 9,83 seviyesine kadar yükseldi. Dolar, lira karşısında şu sıralarda 9,76 seviyelerinden işlem görüyor.

Dolardan Yeni Rekor 9 83