Dünya Bankası Yetkilisinden Türkiye Ekonomisi Yorumu: Son Derece Belirsiz

TAKİP ET

Dünya Bankası'ndan üst düzey bir yetkili, Türkiye ekonomisinin "son derece belirsiz" bir görüntüye sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye ekonomisinin büyümesinin hükümetin salgını kontrol altına alabilemedeki başarısına ve Merkez Bankası'nın uygulayacağı "güçlü" para politikasına bağlı olduğunu belirten Dünya Bankası'nın üst düzey ekonomi uzmanı David Knight, Türkiye ile ilgili olarak "Bu yılki görünüm çok belirsiz ve özellikle para politikası olmak üzere politikaların gidişatına ve koronavirüsü kontrol altına alma tedbirlerinin etkililiğine bağlı olacak" dedi.

Dünya Bankası'nın Türkiye'de ihracatın gidişatının iyiye doğru seyretmesi koşuluyla yüzde 5'e yakın bir büyüme öngördüğünü belirten David Knight, 2021 yılında Türkiye'de yüzde 15,5 enflasyon beklendiğini kaydetti.

Knight, Merkez Bankası tarafından yüzde 19 seviyesinde tutulan politika faizinin Türkiye için uygun olduğunu belirtirken ABD Merkez Bankası FED'in sıkı para politikası uygulaması ihtimalinde Türkiye'nin yaşaması muhtemel arz şoklarından kaçınabilmek için tek şansının güçlü bir para politikası olduğunu kaydetti.

FED'in kararının açıklaması öncesinde az evvel Dolar kuru tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Dünya Bankası Yetkilisinden Türkiye Ekonomisi Yorumu Son Derece Belirsiz