Durmuş Yılmaz: Merkez Bankası Başkanı'nın Açıklamasından Sonra Koptum

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun kurun faiz indirimi ile ilgisi olmadığına yönelik sözlerini eleştirdi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamalarda "Dolar endeksinin yüzde 2 artması, dolara karşı diğer para birimlerinde yüzde 4 değer kaybına neden oluyor, yatırımcıların beklentilerine bakıldığında, sürpriz bir faiz indirimi olmadığı görülüyor. Küresel gelişmelere bakınca kurun bizim faiz indirimimizle ilgisi olmadığını görürüz" demişti.

Kavcıoğlu'nun sözlerini eleştiren Durmuş Yılmaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bu sözün söylendiğinde oradaydım. Koptum ve sustum. Çünkü daha etkili bir kelimem yoktu" ifadelerini kullandı.

Dolar Tarihi Bir Rekor Kırdı: 9 Lira

Dün akşam saatlerinde yeniden hareketlenen dolar tarihi bir rekor kırarak 9 lira seviyesine ulaşmıştı. Bunun yanında liradaki erimenin süreceği öngörülüyor.

2022 Sonuna Kadar 600 Baz Faiz İndirimi Bekleniyor

İsviçre merkezli yatırım bankası UBP ve Britanya merkezli araştırma kuruluşu Capital Economics, TCMB'nin 2022 yılı sonuna kadar 600 baz puan faiz indirimine gideceğini öngörüyor.

UBP'nin söz konusu faiz indirimi beklentisi üzerine oturttuğu projeksiyonuna göre dolar-TL paritesi 2022 yılı sonuna kadar 11 seviyesine yükselecek. Aynnı beklenti üzerine oturtulan Capital Economics projeksiyonuna göreyse dolar lira karşısında 2022 yılı sonuna kadar 10,50 seviyesine ulaşacak.

 

 

Durmuş Yılmaz Merkez Bankası Başkanı'nın Açıklamasından Sonra Koptum