'Ekmek 1 Ay Sonra 5-6 Liralara Satılabilir'

TAKİP ET

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, 1 ay sonra ekmeğin 5-6 liralara satılabileceğini açıkladı.

2021 yılının son günlerinde ekmek fiyatı 3 liraya çıkarken Şubat ayıyla birlikte İstanbul'un Şişli, Sarıyer ve Beşiktaş gibi ilçelerinde ekmek 3 buçuk liraya, Ataşehir, Maltepe ve Kadıköy gibi ilçelerinde ise 4 liradan satılmaya başlanacağı belirtiliyor.

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'e konuşan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, fiyatı 4 liraya kadar yükselen ekmeğin Mart ayıyla birlikte 5-6 liralardan satılmaya başlanabileceğini açıkladı.

Ekmek satışında İstanbul'da faaliyet gösteren bin 500'e yakın ruhsatsız fırına Tarım Bakanlığının göz yumması sonucu işlerini dürüst biçimde sürdürmeye çalışan fırıncıların hakkına girildiğini belirtek Kolivar, bu kaçak fırınlara müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'da ruhsatsız olarak faaliyet gösteren fırınların kapatılması durumunda ekmeğin geri kalan fiyatların kapasitelerini artırmasıyla 1 buçuk lira daha ucuza satılabileceğini belirten Kolivar, söz konusu bin 500 fırına yönelik adım atılmasını talep etti.

ekmek fiyatı cihan kolivar 5-6 lira 5 lira 6 lira zam