Ekonomi Yazarı Aktaş: Şimdi Kesin Öğrendik, Faiz Aralık Ayında Yüzde 9 Olacak

TAKİP ET

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son faiz açıklamasını değerlendirerek Aralık ayında politika faizinin yüzde 9'a indirileceğini yazdı.

Ankara'da düzenlenen TESK Olağan Genel Kurulu'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En büyük savaşım faizledir, en büyük düşmanım faizdir" demiş, karşısında oturan ekonomi yöneticilerine seslenerek "Önümüzdeki para politikası kurulu toplantılarında bunun daha da inmesi gereğini telkin ediyorum" talimatını vermişti.

Erdoğan: En Büyük Düşmanım Faizdir

"Aralık Ayında Faiz Yüzde 9 Olacak"

Dünya gazetesinde kalame aldığı yazıda bu sözleri değerlendiren Alaattin Aktaş, "Faizde filmin sonunu tahmin ediyorduk ama şimdi kesin öğrendik. Faiz aralıkta belli ki yüzde 9 olacak" dedi.

Faiz indirimlerinin enflasyon baskısını artıracağını belirten Aktaş, "Bu faiz indirimi kur ve bağlı olarak enflasyon üstündeki baskıyı daha da artıracaktır. Ancak, aralık ayında, birkaç gündür sürekli vurguladığım baz etkisine dayalı yıllık enflasyon oranındaki düşüş sürecine girileceği için aylık oranlarda ortaya çıkabilecek artış yıllıkta pek hissedilmeyecek, hatta tam tersine, yıllık orandaki düşüş bu faiz indirimleriyle izah edilecektir" ifadelerini kullandı.

Alaattin Aktaş'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

ekonomi yazarı alaattin aktaş şimdi kesin öğrendik faiz aralık ayında yüzde 9 olacak politika faizi