Ekonominin Kitabı: Dış Ticaret Açığı Yeni Yıla Rekorla Başladı

TAKİP ET

Türkiye ekonomisi, Ocak ayında 14,3 milyar dolar ile rekor seviyede dış ticaret açığı verdi.

Türkiye ekonomisi, Ocak ayında rekor seviyede dış ticaret açığı verdi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yapılan açıklamaya göre, Ocak ayında yapılan ihracat 19,4 milyar dolar olarak gerçekleşti ve geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 oranında artış gösterdi. İthalat rakamı ise 33,7 milyar dolar olarak belirlendi.

Bu verilerin ışığında dış ticaret açığının 14,3 milyar dolar ile rekor seviyeye çıktığı öğrenildi. AKP'li Ticaret Bakanı Mehmet Muş, enerji faturasının ithalatta önemli bir rol oynadığını vurguladı. AKP'li Bakan, enerji ve emtia fiyatlarındaki sert artışın ithalatı yükselttiğini, Ocak ayı enerji ithalatının 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 238 oranında arttığını belirtti.

AKP'li Bakan Muş ayrıca altın ithalatının da ithalat rakamındaki artışta etkili olduğunu belirtti. Ocak ayında toplam altın ithalatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 733 oranında artarak 5,1 milyar dolara yükselmişti.

Son dönemde, Türkiye'nin ekonomik olarak iyileşmesinin sebebini sadece büyüme ve ihracat rakamlarıyla açıklamaya AKP'nin muazzam ekonomik modeli, böylece bir kez daha yanlışlanmış oldu. 

dış ticaret açığı ekonomi mehmet muş recep Tayyip Erdoğan