Ekonominin Kitabı: Gıda Enflasyonunda Türkiye Birinci Sırada

TAKİP ET

OECD'nin ekim ayını baz alarak paylaştığı rapora göre, gıda enflasyonun yüzde 99'a ulaştığı Türkiye açık ara lider oldu.

AKP istibdadı döneminde gün geçtikçe daha da kötüye giden Türkiye ekonomisinin hali bir kez daha gözler önüne serildi. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), tarafından ekim ayı baz alınarak hazırlanan raporda Türkiye, 38 ülke arasında açık ara lider konumunda. Gıda enflasyonun yıllık bazda yüzde 99'a ulaştığı Türkiye'ye en yakın ülke ise gıda enflasyonun yıllık bazda yüzde 42,9 seviyesinde olduğu Macaristan.

Avrupa Birliği ülkelerindeki gıda enflasyonu ortalaması yüzde 17,3 olarak kaydedilirken, G7 ülkelerinde ise bu oran yüzde 12,7 olarak gerçekleşti. Türkiye ve Macaristan'ın ardından gıda enflasyonun en yüksek olduğu ülkeler, yüzde 33,7 oranıyla Litvanya ve yüzde 29,5 oranıyla Letonya oldu.

OECD ülkeleri arasında en düşük gıda enflasyonu sahip ülke ise yalnızca yüzde 4 ile İsrail. İsrail'i ise yüzde 4,2 oranla İsviçre ve yüzde 6.4 oranıyla da Japonya takip ediyor.

 

  

 

OECD enflasyon ekonomi gıda enflasyonu birinci