Ekonominin Kitabı: Türk Lirası Değer Kaybında Dünya Birincisi

TAKİP ET

AKP iktidarının Türkiye'yi çöküşe sürükleyen ekonomi politikaları ile 2021 yılında dolar karşısında en çok değer kaybına uğrayan para birimi Türk Lirası oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baskısı altındaki Türk ekonomisinde Türk Lirası 2021'de her geçen gün değer kaybetti.

2021 yılında TL, dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Dolar karşısında TL'nin yüzde 44.35'lik kayıpla ilk sırada olduğu listede, Arjantin pesosu yüzde 18.10'luk kayıpla ikinci oldu. Şili pesosu, yüzde 16.50'lik kayıpla yılı üçüncü sırada tamamladı.

TL'nin değerinin AKP iktidarının politikalarıyla erimesi sonucunda, 2021 yılında pek çok yatırımcı altın, döviz, borsa ve kripto para gibi araçlara yöneldi. TL'de reel getiriler ise ekside kaldı.

Sözcü'nün haberine göre 2021 başında 12 ay vadeli mevduat hesabına para yatıran bir yatırımcının paranın miktarına göre yıllık kazancı yüzde 14 ve 16 arasında oldu. 31 Aralık kurlarına göre, parasını dolara yatıran bir yatırımcı ise yüzde 77, Euro'ya yatıran bir yatırımcı yüzde 66 getiri kazandı. İngiliz sterlininin getirisi yüzde 74 oldu.
 

türk lirası tl in değer kaybı değer kaybı tl değer kaybında rekor kırdı dolar