Elektrik Faturasına Yüzde 20'lik Bir Zam Daha Geliyor

TAKİP ET

Elektrik fiyatlarına en az yüzde 20 oranında zam bekleniyor.

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, elektrik üretim maliyetlerinin artışı nedeniyle elektrik ücretlerinde yüzde 20 artış beklediklerini söyledi.

Dövizdeki artış ve dövizle geri alım garantisinin elektriğe zammı kaçınılmaz kıldığını belirten Özdağ, Enerji Bakanlığı'nın raporlarına göre ithal girdilerin yüzde 49'a kadar çıktığını söyledi.

Dağıtım şirketlerinin elektriği ithal girdi artışı nedeniyle 2 milyar lira kayıp yaşadığını belirten Özdağ, "Aslında tabii ki kârdan zarar ettiler. Ama bu zararı devam ettiremezler, ekim ayında bir zam olması şart" diye konuştu.

Hükümetin tepkileri önlemek için zammı sübvanse etmesi gerekebileceğini belirten Özdağ, "O zaman da bu zammı nasıl absorve ettiklerini açıklamaları gerekir. Yani şirketler kârlarından daha fazla düşürmezler. Bu da kamu zararı demek. Bu da yine vatandaşa yük olarak yansır" ifadelerini kullandı.

Elektrik fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada Encazip sitesinin kurucusu Çağada Kırım da "Piyasa koşulları gözetildiğinde ekim ayında yapılması beklenen artışın en az yüzde 20 olması gerektiğini hesaplıyoruz" demişti.

Elektrik Faturasına Yüzde 20'lik Bir Zam Daha Geliyor