Elektrik ve Doğal Gaza Önümüzdeki Ay Yüzde 15 Zam Gelecek

TAKİP ET

Reuters, ekim ayı içerisinde elektrik ve doğal gaza yüzde 15'e varan oranlarda zam yapılacağını yazdı.

Britanya merkezli haber ajansı Reuters'ın 4 ayrı kaynağa dayandırdığı haberine göre Ekim ayında elektriğe yüzde 8 ile 15 arasında, doğal gaza ise yüzde 15 oranında zam yapılacak.

Reuters'a yaptıkları açıklamalarda isimlerinin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar, piyasadan gelen zam taleplerinin düzenleyici kuruluşlara bildirildiğini ifade etti.

Buna karşın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın söz konusu zamların ne zaman yapılacağı hususunda yorum yapmadığı bildirildi.

Piyasanın üretim giderlerinin artışı nedeniyle elektriğe zam beklentisi içerisinde olduğu biliniyor. Zam beklentisine ilişkin Eylül ayı başında açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, yüzde 20'ye yakın bir zam beklediklerini söylemiş, ithal girdilerin yüzde 49'a kadar ulaştığını belirtmişti.

Kömüre Yüzde Yüzün Üzerinde Zam

Yurdun birçok noktasında ısınma için halen kullanılan başlıca yakıt olan kömür fiyatları geçtiğimiz yıl bin lira olmasına rağmen bu yıl kömür 2 bin ila 2 bin 250 lira arası fiyatlara satılıyor.

Doğal Gaza Yüzde 15, İstanbul'da Suya Yüzde 15,62 Zam

BOTAŞ doğal gaza Eylül ayında yüzde 15 oranında zam yapıldığını duyurmuş, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ise 2. Olağanüstü Genel Kurulu'nda aldığı kararla şehirde suya yüzde 15,62 zam yapmıştı.

Elektrik ve Doğal Gaza Önümüzdeki Ay Yüzde 15 Zam Gelecek