Emekli Amirallere İkinci Operasyon

TAKİP ET

"Montrö Bildirisi"ni yayınlayan 103 emekli amiral hakkında yürütülen soruşturma kapsamında ifadeleri alınan 14 emekli amiralin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı.

Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan 14 emekli amiral adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Söz konusu emekli amirallerin evlerine sabah saatlerinde gelen polis ekipleri arama yapıyor. Balyoz, Ergenekon ve Poyrazköy gibi davalarda birçok sanığa vekalet etmiş olan Avukat Hüseyin Ersöz konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sabah kapıyı çalan bir kez daha sütçü olmadı. Emekli Amiraller Soruşturması’nda aralarında benim de Müvekkillerimin olduğu bazı kişilerin evlerine polisin gelmesi ile güne uyandık. Gelen polis, arama yapılacağını ve “tebligat sonrasında” gideceklerini söylemiş. Şu an için bir gözaltı işlemi yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi yok. Ancak, gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılan bir soruşturmada, çoğu 65+ olan kişilere,“bir basın açıklamasından” dolayı yaşatılanların geçmişte dahi başka örneğini bilmiyorum doğrusu" ifadelerini kullandı.

Evlerinde arama yapılan emekli askerler arasında eski Deniz Harp Akademileri Komutanı Metin Açımuz, eski Genelkurmay Plan ve Prensipler Dairesi Başkanı Işık Biren, eski İstanbul Boğaz Komutanı İlker Güven, eski Sahil Güvenlik Komutanı Alper Tezeren, eski İstanbul Tersanesi Komutanı Prof. Nurhan Kâhyaoğlu, eski Ege Deniz Bölge Komutanı Ali Önel Yüksel gibi isimler bulunuyor 

Emekli amirallerden 11'inin vekaletini üstlenen Avukat Hüseyin Ersöz, amirallerin gözaltına alınmadığını ve haftaya ifaleri alınmak üzere Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çağrıldıklarını belirtti.

Ayrıca Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı (TESUD) Namık Kemal Çalışkan da evi aranan kimseler arasında bulunuyor.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Montrö Bildirisi'nin yayınlanmasının akabinde Milli Savunma Bakanlığı'na davet edilmiş ve sonrasında MSB'nin Twitter hesabından görüşmeye dair yapılan paylaşımda TESUD'un da bildiriyi kınadığı açıklanmış, TESUD'dan yapılan resmi açıklamayla MSB'nin açıklaması yalanlanmıştı.

Emekli Amirallere İkinci Operasyon