Emperyalist Rus Propagandasına Karşı 'Sputnik Takip Etme' Kampanyası

TAKİP ET

Türk sosyal medya kullanıcıları, Rus propaganda organı Sputnik'e ve yandaşlarına karşı kampanya başlattı.

Rus diktatörü Putin, haftalar boyunca Ukrayna'yı asla işgal etmeyeceklerine ilişkin açıklamalar yapmasına rağmen ülkenin etrafına yaptığı yaklaşık 200 bin kişilik askeri yığınağın ardından Rus ordusuna topyekün taarruz emri verdi. Sivil-asker ayrımı yapmadan tüm Ukrayna'yı hedef alan Rusya'ya karşı Ukrayna ordusu ve halkı direnişini sürdürüyor. Savaşa ilişkin tüm sıcak gelişmeleri TamgaTürk'ün canlı blogundan takip edebilirsiniz. 

Canlı Blog: Rusya-Ukrayna Savaşı


Rus ordusu sivil asker ayrımı yapmadan Ukrayna'da katliamlarını sürdürüyor. Kharkiv'de bir kadının gözyaşları içinde çektiği "Ruslar bugün annemi öldürdü" videosu sosyal medyada viral oldu. 

Bu Gözyaşları Ukrayna'dan: Bugün Ruslar Annemi Öldürdü


Ancak Rus propaganda kanalları, Rusların Ukrayna'ya saldırısına ilişkin konvansiyonel medyada ve sosyal medyada dezenformasyonlarını sürdürüyor. Letonya ve Estonya, Rusların beşinci kol faaliyetlerini sürdüren bu propaganda organlarını ülkelerinde yasaklama kararı aldı. 

Letonya'nın Ardından Estonya da Rus Propaganda Kanallarını Yasakladı


Türkiye'de de Merdan Yanardağ gibi isimler, bir başka ülkeyi 21. asırda işgale kalkan Rusya'yı açıkça müdafaa eden, Kiev iki gündür bombalanmasına karşın Batı'yı suçlayan açıklamalar yaptı. 

Merdan Yanardağ: Biz TELE1 Olarak İşgal Kavramını Kullanmaktan Kaçınıyoruz


Rusların Türkiye'deki beşinci kol faaliyetlerini sürdürmesine karşı Türk sosyal medya kullanıcıları "SputnikTakipEtme" şeklindeki etiketle paylaşımlarda bulunarak kampanya başlattı. 

sputnik takip etme sputniktakipetme rusya ukrayna savaş propaganda