Enerji Bakanı'ndan Vatandaşa 'Tasarruf' Tavsiyesi

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz faturalarını düşürmek için vatandaşlara "tasarruf" önerisinde bulundu.

Vatandaşlar arka arkaya gelen zamlarla birlikte hayat pahalılığı ile boğuşurken birçok yurttaşın elektrik, su ve doğal gaz abonelikleri, ödeyemedikleri faturalar nedeniyle kesiliyor.

Dar gelirli yurttaşlar yaklaşan kış ile birlikte devletin desteğini beklerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den tasarruf tavsiyesi geldi.

"Daha çok kullananların biraz daha tasarrufa riayet etmesini istiyoruz" diyen Dönmez, "Evlerimizde özellikle 1 derecelik sıcaklık değişikliği, yani 23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanın aylık faturanıza etkisi yüzde 7 olur. Yazın da eğer klimayla soğutuyorsanız, 18 derecede soğutacağınıza 19 derecede soğutmuş olsanız yüzde 7 faturanıza katkı var. Bunu 7'den 70'e herkesin yapması gereken, adeta bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Hem bu kaynaklarda dışa bağımlıyız hem de gereksiz yere bu enerjiyi üretebilmek için kaynak tüketiyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Ülkeleri Dar Gelirli Vatandaşlarına Isınma Desteği Veriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Bakın Fransa aylık geliri 2 bin avronun altında olanlara her ay 100 avro verecek. İtalya doğal gaz faturalarının düşük gelirler için devlet tarafından ödenmesine karar verdi. Belçika 760 milyon avroluk paket açıkladı, Çekya enerji üzerindeki vergileri kaldıracağım dedi" demiş, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ama vatandaşlarıma söyleyeyim, CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde kara kış fonu benzeri bir çalışmayı büyük ölçüde tamamladık. Bir vatandaşımız doğal gaz, elektrik faturasını ödeyemez duruma gelirse belediyelerimiz devreye girecek. Onların yapmadığını biz yapacağız. Gönül isterdi ki iktidar olup tüm Türkiye'de yurttaşlarımıza bu yardımı yapalım. Ankara hemen Kara Kış Destek Paketi'ni açıkladı. İhtiyaç sahibi ailelere 400 milyon liralık doğal gaz yardımı yapacak. Saray'ın yapamadığını yapacak. Aralık ayında 200 bin ailenin Başkentkart'ına 500 lira ilave para yatacak. Yıl başından itibaren 20 bin evladımızın okul servisi harcamaları karşılanacak. Kara Kış Fonu kur dedim sana, akıl verdim. Otur üzerinde çalış dedim, milleti perişan etme dedim. Sana yol gösterdim ama sen bildiğini okuyorsun. Ama bizim belediyelerimiz halkının yanında, hiçbir ayrım yapmadan..."

Enerji Bakanı'ndan Vatandaşa Tasarruf Tavsiyesi fatih dönmez kılıçdaroğlu abb chp'li belediyeler kara kış fonu