Enflasyon 200 TL'yi de Pula Çevirdi! "500 ya da Bin TL'lik Yeni Banknotlara Hazırlanıyorlar"

TAKİP ET

CHP'li Toprak, hükumetin 500 veya bin TL'lik banknotları tedavüle sokmaya hazırlandığını, bu duruma yanlış ekonomi politikaları nedeniyle paranın değersizleştirmesiyle gelindiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, vatandaşın cüzdanına yansıyacak dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Yüksek enflasyonun değersizleştirdiği en büyük banknotun dahi yetersiz kaldığını ifade eden Toprak, bunun üzerine hükumetin 500 veya bin liralık banknotları piyasaya sürmeye hazırlandığını kaydetti.

Sözcü'den Başak Kaya'ya konuşan Erdoğan Toprak, en büyük banknot olan 200 TL'nin bugün markette bir fileyi dahi doldurmaya yetmediğini, küçük kupürlü banknotlarla yapılan ödemelerde de tomarla para ödendiğini söyledi.  Toprak'ın ilgili açıklamaları şöyle:

"Nakit alışverişlerde artık file 250 liradan aşağı dolmuyor. Bu hayat pahalılığında küçük kupürlü banknotlar, cüzdanlarda değersiz kağıt para kalabalığına dönüştü. Değeri kalmayan 100 veya 200 liralık banknotların kullanımı da arttı. Piyasada tedavüldeki banknotların yüzde 50'yi aşan bölümü bu banknotlardan oluşuyor. Yükseliş hızı bu şekilde sürdüğü takdirde yakında 500 hatta 1.000 liralık banknotların tedavüle sokulması kaçınılmazdır."

erdoğan toprak chp akp hükumet 500 TL 1000 TL yeni banknot değersiz para genel başkan başdanışmanı tedavül küçük kupürlü