Enpara, İhtiyaç Kredisi Çekip Dolar Alanları Tehdit Etti

TAKİP ET

AKP'nin ekonomi politikaları nedeniyle Türk lirası hızla değerini kaybederken döviz kurları tarihi zirveleri görüyor.

Türk ekonomisinin AKP iktidarı yönetiminde geldiği noktada döviz kurları tarihi zirveleri görüyor. Birikiminin erimesini istemeyen vatandaşlar paralarını TL'de tutmayıp döviz alıyorlar. 

Kimi zaman vatandaşların kısa sürede kar edebilmek için ihtiyaç kredisi çekip paralarını dövize yatırdıkları görülüyor. Vatandaşlar özellikle Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde kredi çekip döviz alıyorlar. 

Hükümet ve hükümetin baskısı altındaki Merkez Bankası ise vatandaşlara değeri her gün eriyen TL'de kalmalarını öneriyor.

Bugün Enpara kullanıcılarına gelen bir mesaj, durumu gözler önüne serdi. Kullanıcılara gönderilen mesajda, ihtiyaç kredisinin "ihtiyaca uygun" kullanılması uyarısı yapıldı. Aksi takdirde yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Mesajda, "Değerli müşterimiz, bankaların sağladığı tüketici kredilerinin amacına uygun olarak kullanılması yasal bir zorunluluktur. İhtiyaç kredisi veya ekpara kullanarak döviz/altın almak, kripto para borsalarına veya şans oyunu platformlarına para göndermek ilgili yasal merciiler tarafından amaç dışı kullanım olarak değerlendirilmektedir. Kredi ve ekpara kullanımlarınızda bu konuya dikkat etmenizi rica eder, iyi günler dileriz." denildi.

dolar döviz enpara altın tehdit türk lirası akp ekonomi politik ekonomi