Ercüment Devlet Yahnici de Saldırıya Uğramış

TAKİP ET

Ercüment Devlet Yahnici'nin de geride bıraktığımız süreçte evinin önünde saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Ercüment Devlet Yahnici, saldırıya uğradığını Twitter hesabından duyurdu. Yahnici yaptığı paylaşımlarda, "4 ay önce evimin önünde 4-5 kişilik bir grubun saldırısına uğradım. Ancak bunu dillendirmedim. Zira hem bu çeteci zihniyetin yarattığı korku ikliminin yayılmasına hizmet edecekti, hem de ailemin şu sıralar epey ihtiyaç duyduğu huzuru bozmuş olacaktım.

Olayı birkaç kişiyle paylaşmıştım fakat bugün duyulmuş oldu ve haliyle sevenlerim arayıp endişelerini dile getiriyorlar. Herkesin içi rahat olsun, merak edilecek bir durum yok. Olay sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi bilgilendirdim ve onun da onayıyla şikayetçi oldum.

Mezkur kaygılar nedeniyle şimdiye dek sakladığım, hatta sorduklarında inkar ettiğim herkesten özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Siyasi Terör

Geride bıraktığımız süreçte Türkiye'de gazeteci, siyasetçi, hukukçu birçok isim saldırıya uğradı. Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Avukat Afşin Hatipoğlu, gazeteci Levent Gültekin, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Suat Başaran, gazeteci Yavuz Selim Demirağ ve daha birçok isim... Hatta son olarak Türkiye'nin gündemine oturan "Hudut namustur" pankartını astığı için gözaltına alınan 6 Türk gencinden biri olan Semir Yapıcı'ya evinin önünde saldırı düzenlendi. Söz konusu pankartı asan diğer bir genç olan Ahmet Çakmak ise alıkonularak zorla bir video kaydettirildi ve bu video sosyal medyada yayımlatıldı. Çakmak daha sonra bu videonun tehdit altında çekildiğini açıklayacaktı. Söz konusu videoda Buğra Kavuncu’nun “Hudut namustur” pankartını para karşılığında astırdığı ileri sürülüyordu.

Dikkat Çekici Benzerlikler: “Konuştuklarına Dikkat Et”, “MHP’yi Eleştirme”

 

Bu saldırıların tek ortak noktası gerçekleştirilme biçimi değildi. Saldırılardan sonra yapılan yargılamalardaki kovuşturma biçiminin benzerliği de oldukça dikkat çekti. Zira bu saldırıların hiçbirinde “etkin soruşturma” yapılmadı ve saldırganların tamamı şu anda serbest.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu ve avukat Afşin Hatipoğlu Ocak 2021’de 24 saat içinde saldırıya uğradı. Selçuk Özdağ’a yapılan saldırı, Özdağ Twitter hesabından Devlet Bahçeli’yi 17-25 Aralık hususundaki tavrı nedeniyle eleştirdiği, Bahçeli’nin Can Dündar’la 17.25’te durmuş olan saatinin önünde yaptığı röportajı hatırlattığı paylaşımlarından 2 gün sonra gerçekleşti. KRT TV’de Taşınmaz Hukuku üzerine bir program yapan Avukat Afşin Hatipoğlu, kendisine saldıran kişilerin “Konuştuklarına dikkat et” dediğini açıkladı. Orhan Uğuroğlu da kendisine saldıranlardan birinin “MHP’den geliyoruz. MHP’yi eleştirme. Ülkücüler bunun hesabını sorar” dediğini söyleyecekti.

Buğra Kavuncu, Ahmet Çakmak, Semir Yapıcı ve Suat Başaran Saldırılarında Dikkat Çeken MHP ve Ülkü Ocakları Mensupları

Benzerlikler bununla da bitmiyor. Örneğin Buğra Kavuncu'ya saldıran şahıs serbest bırakıldığında kendisini Edirne Cezaevi önünde MHP ve Ülkü Ocakları'nın Silivri teşkilatları ve yöneticileri karşıladı. Hatta bu mutlu mesut karşılama anları fotoğraflanarak sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Saldırıyı gerçekleştiren Sinan Oral'ın açtığı dükkânın açılışına MHP Silivri İlçe Başkanı ve İstanbul Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı'nın katıldığına ilişkin daha önce yapılmış sosyal medya paylaşımları ise Halk TV'den İsmail Saymaz tarafından haberleştirildi.

TamgaTürk'te yayımlanan "'Tek Adamın Türkiyesi'nde Siyasi Terör Rüzgarı-Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırı" başlıklı dosya haberi okumak için tıklayınız.

Ercüment Devlet Yahnici de Saldırıya Uğramış Dikkat Çekici Benzerlikler Konuştuklarına Dikkat Et MHP’yi Eleştirme Buğra Kavuncu Ahmet Çakmak Semir Yapıcı ve Suat Başaran Saldırılarında Dikkat Çeken MH