Erdoğan'a Otomobilde ÖTV Yetkisi

TAKİP ET

Resmi gazetede yayımlanan düzenlemeyle ÖTV (II) sayılı liste uygulama tebliğinde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV (II) sayılı liste uygulama tebliğinde değişiklik tebliğiyle birlikte, tebliğin "vergi oranı ve yetki" bölümü değiştirildi.

Değişiklikle birlikte maddede yer alan "Bakanlar Kurulu" ifadesinin yerine "Cumhurbaşkanı" ifadesi getirildi. Ayrıca önceden Bakanlar Kurulu'na ait olan "motorlu araçların ÖTV oranlarını bir katına artırma veya sıfıra kadar indirme" yetkisi Cumhurbaşkanı'na "ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme" yetkisine dönüştürülerek verildi.

Yapılan düzenlemeyle birlikte Cumhurbaşkanı 87.03 GTİP numarasında yer alan motorlu araçlar için ÖTV ve matrah sınırları içinde kalmak şartıyla farklı matrah grupları oluşturabilecek, malların matrah grupları, motor gücü, cinsi, sınıfı, üst yapı gövde tanımı, emisyon türü ve değeri, istiap haddi ile yolcu ve yük taşıma kapasitesi üzerinden farklı oranlar belirleyebilecek. Bununla birlikte "itfaiye öncü araçları" da ÖTV kapsamından çıkarıldı.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında TBMM'de onaylanan torba yasayla ilgili kanunda yapılan değişiklikle ÖTV ile ilgili bu yetkiler Cumhurbaşkanı'na tanınmıştı. Fakat tebliğdeki değişiklik, Kemal Kılıçdaroğlu'nun vatandaşlara otomobil almayı erteleme çağrısı yaptığı gecenin sabahına denk geldi.

Kılıçdaroğlu Dün 'Araç Almayı Erteleyin' Çağrısı Yapmıştı

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere" demişti.

Kılıçdaroğlu 22.00'de Buluşalım Demişti: Birkaç Ay Araç Almayı Ertelerseniz, Bay Kemal Olarak Sözümdür...

erdoğan otomobilde ötv yetkisi motorlu araçlar motorlu taşıt recep Tayyip Erdoğan akpli cumhurbaşkanı