Erdoğan'dan Asgari Ücrete Ara Zam Sinyali: 'Temmuz Ayında Enflasyon Farklarıyla Her Kesimi Rahatlatacağız'

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ara zam sinyali verdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyüme hedefine doğru emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.

Yatırımcılara seslenerek tek amaçlarının Türkiye'nin istihdamını artırmak olduğunu belirten Erdoğan, "Siz yeter ki planınızı, projenizi samimiyetle ortaya koyun, diğer tüm sorunları çözeriz. Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren 100 bin ihracatçımıza büyük görevler düşüyor. Sizlerin vizyonu, azmi ve becerisi sayesinde küresel meydan okumalar sergileyebiliyoruz" dedi.

Kadıköy'de Kürtçülerin Yaptığı Yürüyüş

Kadıköy'de Kürtçü terör örgütü yandaşlarının yaptığı Öcalan'a destek yürüyüşüne de tepki gösteren Erdoğan, "Bölücü örgütün uzantılarının Kadıköy'de polisimize saldırmaları, terörist başını öven sloganlar atmaları provokasyondan öte kalleşliktir, namussuzluktur, kanı bozukluktur. Milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye güvenlik güçlerine hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bedelini yargı önünde ödeteceğiz" diye konuştu.

Kadıköy'de Kürtçü Bir Grup Terör Örgütü Elebaşı Öcalan'a Destek Yürüyüşü Yaptı

"Temmuz Ayında Enflasyon Farklarıyla..."

Asgari ücrete zam yapılabileceğine ilişkin bir ifade kullanan Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Enflasyonun geçtiğimiz aralık ve ocak gerçekleşmeleriyle sırtımızdan kurtulacağımız 2023 şubat, mart aylarından itibaren artık bu sorunları da önemli ölçüde geride bırakmış olacağız" ifadelerini kullandı.

erdoğan asgari ücret ara zam açıklaması sinyali temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız