Erdoğan'dan Gençlere: Ecdadınıza Sövdürmeye Uğraşan Köksüzlere Aldanmayın

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlere seslenerek "Kendi ecdadınıza sövdürmeye uğraşan köksüzlere aldanmayın" dedi.

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde öğrencilere seslenen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıllık iktidarları boyunca kalabalık sınıf sorununu çözdüklerini, öğretmen atamaları yaptıklarını ve okulları en modern imkanlarla donattıklarını söyledi.

Kendisi öğrenci olduğu yıllarda kitap satın alabilmek için kırtasiyelerde 10 gün sıra beklediklerini belirten Erdoğan, artık öğrencilerin kitaplarını masalarında bulduklarını söyledi.

Kız çocuklarının okullaşma oranını yüzde 39'dan yüzde 90'lara çııkardıklarını ve köy okullarını modernize etme çabalarının sürdüğünü belirten Erdoğan, "Çocuklarımıza sıkı sıkıya sahip çıkarak yetiştirmeliyiz. TEKNOFEST kuşağını en iyi şekilde yetiştireceğimize inanıyorum. Yeter ki mücadele edelim, azim ve sabır gösterelim" dedi.

"Gençleri Önemseyen Bir Cumhurbaşkanına Sahipsiniz"

"Sizler anne babalarınızın olduğu kadar devletimizin ve milletimizin de göz bebeğisiniz. Sizin iyi bir eğitim almanız için çalışıyoruz. Ama size düşenler de var. Tarihinizi iyi bilmelisiniz. Eskisi gibi gençleri tehdit olarak gören değil, gençlerini önemseyen, değer veren bir devlete, cumhurbaşkanına sahipsiniz" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Ecdadınıza Sövdürmeye Çalışan Köksüzlere Aldanmayın"

"Dünyanın en köklü milletlerden birinin mensubu olduğunuzu unutmayın. Devletinize laf söyletmeye, kendi ecdadınıza sövdürmeye uğraşan köksüzlere aldanmayın. Tarihimizle her zaman iftihar edin. Büyüğü saymak, küçüğü sevmek, her zaman orta yolda durmak bizim kültürümüzün temelidir." 

Tarihin Affetmeyeceği Hain: Vahdettin | İsmail Kahraman'a Çıt Çıkaramayanlar Tunç Soyer'e Ateş Püskürdü: Peki, Tunç Soyer Haksız mıydı?

recep Tayyip Erdoğan gençlere seslendi ecdadınıza sövdürmeye uğraşan köksüzlere aldanmayın iki ayyaş