Erdoğan'dan NATO'ya Eleştiri: Daha Kararlı Bir Adım Atması Gerekirdi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna konusundaki tutumu nedeniyle NATO'yu eleştirdi.

Rus ordusu, diktatör Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna topraklarına topyekün bir istila hareketi başlattı. Ukrayna topraklarına giren Rus ordusu, sivil ya da asker ayrımı yapmaksızın saldırılarını sürdürüyor. Rus işgaline ilişkin en sıcak gelişmeleri TamgaTürk'ün canlı blogundan takip edebilirsiniz. 

Canlı Blog: Rusya-Ukrayna Savaşı


Tüm inkârlarına rağmen sonunda Ukrayna'yı işgale başlayan Rusya'ya karşı kararlı bir duruş gösteremeyen NATO'yu eleştiren AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Daha kararlı bir adımı NATO'nun atması gerekirdi" diye konuştu.

Ukrayna'da kalan Türk vatandaşlarıyla ilgili gerekli tüm adımları Türk diplomatik misyonlarının atmaya hazır olduğunu açıklayan Erdoğan, "Şu anda Avrupa Birliği ve bunun yanında Batıcı bütün zihniyetler maalesef ciddi, kararlı bir duruş sergilemediler. Hepsi Ukrayna'ya nasihat çekiyorlar. Atılan herhangi bir adım yok. Bugünkü NATO zirvesini ne gibi adımlar atıyorsunuz veya atacağız bunu konuşacağız. Nasihat çekmek, kınamak böyle bir Karagöz-Hacivat cümbüşüne döndürmemek gerekir. Nasihat çeken Batı hâlâ devam ediyor" ifadeleriyle Ukrayna'yı işgalci Ruslara karşı yalnız bırakan Batı'yı eleştirdi. 

Erdoğan: NATO Artık Ne Yapacaksa Yapmalı, Herkes Sadece Laf Yapıyor

akpli cumhurbaşkanı tayyip erdoğan nato eleştiri kararlı bir duruş bir adımı atması gerekirdi