Erdoğan Güldürdü: Salgında Büyüyebilen Nadir Ekonomilerden Biri Olduk

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

"En zorunu geride bıraktık" diyen Erdoğan, "Bundan sonra eskisi kadar kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını ümit ediyoruz" sözleriyle artık yasaklamaların sıkılaştırılmayacağını ifade etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, işsizlik ve açlık yüzünden her gün intiharların gerçekleşmesine rağmen "Salgın döneminde büyüyebilen nadir ekonomilerden biri olduk" dedi. 

On milyona yakın çalışanın muaf tutulmasına rağmen hükümet tarafından "tam kapanma" olarak adlandırılan yasakların şampiyonluk kutlamaları, Filistin'e destek yürüyüşleri ve saire birçok defa yok sayılmasına rağmen Erdoğan, "Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma tedbirleri sayesinde salgını yeniden büyük ölçüde kontrol altına aldık" dedi. IHME'nin raporuyla gerçek ölüm sayılarının resmi verilerin üç misli olduğu ortaya çıkmıştı.

Kabine toplantısında 1 Haziran sonrasında uygulanacak yasakların konuşulduğunu belirten Erdoğan, bu kararların önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu.

Aşı vaatlerini her geçen gün yenileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşı faaliyetlerine hız veriyoruz. Öğretmenler başta olmak üzere, riskli grupların tamamının bir an önce aşılanmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Halihazırda en az bir doz aşıya ulaşabilenler, ülke nüfusunun yalnızca yüzde 12'sini teşkil ediyor.

"Sadece merkezi yönetim bütçesinden yaptığımız harcamalar şimdiden 79 milyar liraya ulaştı. Bu rakam yıl sonunda 104 milyar lirayı bulacak. Merkezi yönetim bütçesiyle birlikte nakdi ödemelerin tutarı şimdiden 134 milyar lira olarak gerçekleşirken bu rakam, haziran sonu 181 milyar lirayı bulacaktır" diyen Erdoğan'ın hangi harcamalardan söz ettiği ise bilinmiyor. "Ülkemizin önemli istihdam ve gelir kaynaklarından olan turizm sektörümüzü ayakta tutmak için ayrıca çalıştık çabaladık" diyen Erdoğan'ın sözleri "eğlen, aşılıyım" videosunu akıllara getirdi.

Erdoğan, "İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir kaynağı veriyoruz" şeklinde konuştu. Vatandaşa bol bol kredi vermekle övünen Erdoğan "Bugüne kadar 400 bine yakın firmanın, 8 milyon vatandaşımızın ve 848 bin esnafımızın faydalandığı bu kredilerin toplamı 315 milyar lirayı aşmıştır" diyerek milletin salgında ne derecede borçlandırıldığını itiraf etmiş oldu.

Erdoğan Güldürdü Salgında Büyüyebilen Nadir Ekonomilerden Biri Olduk