Erdoğan: İstanbul'da, Ankara'da Sel Felaketi Yaşanırken Sorumlular Neredeydi?

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli, İstanbul Saraçhane'de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasının yakınlarında düzenlenen 15 Temmuz anma etkinliğinde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yüklendi.

Altılı masaya yüklenen Erdoğan, "Bu altılı masada şehitlerimizin esamesi okunuyor mu? Onların derdi başka. Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar. Yani Gabar, Cudi, Tendürek'te bizim Mehmedimize saldıranlarla onların parlamentodaki uzantılarıyla beraber el ele omuz omuza yürüyorlar" dedi.

"Sorumlular Neredeydi?"

"İstanbul'da yaşadık sel felaketi yaşadık" diyen Erdoğan, "Sorumlular afet yaşanırken neredeydi? Aynı şekilde Ankara'da neredeydi? Kardeşlerim bunların hesabını 2023'te sandıklarda sormaya var mıyız? Fakat durmak yok. Çok çalışacağız. Bizim soracak hesabımız var" diye konuştu.

İmamoğlu: İstanbul'da Bir Sel Felaketi Yaşanmadı


15 Temmuz'da halkın direnişini anlatan Erdoğan, "Hani birisi de akşam 23.00'de Yeşilköy Havalimanı'na gelmişti. Haberim olsaydı ben de beklerdim diye haber veriyor. FETÖ'cülerin kontrolü altında, nezareti altında oradan Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Orada televizyon karşısında kahvesini yudumlarken biz de havalimanına iniyoruz. Kaçta? Saat 1'i birkaç dakika geçe" ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Cumhur İttifakı'nın bir araya gelmesinin darbecilerin "çanına ot tıkadığını" savunan Erdoğan, tüm yurtta yapılan 15 Temmuz anmaları için "İşte bu buluşmanın adı nedir? Cumhur İttifakı" dedi.

"YPG, PYD ve FETÖ, NATO Kayıtlarına Terör Örgütü Olarak Girdi"

NATO zirvesinde FETÖ, PYD ve YPG'nin terör örgütü olarak NATO kayıtlarına girdiğini öne süren Erdoğan,  "Dedik ki, 'Bu bizim kırmızı çizgimizdir, FETÖ'yü, PYD'yi, YPG'yi terör örgütü olarak gireceksiniz, aksi takdirde bizden olur alamazsınız'. Ve girdiler, olay bu" diye konuştu.

Finlandiya Cumhurbaşkanı: YPG, Mutabakat Belgesinde Türkiye'nin İstediği Gibi Terör Örgütü Olarak Görülmüyor

KYK Kredi Borçları

Yapılacak ilk kabine toplantısının ardından KYK kredi borçlarına yöneliik açıklama yapacaklarını belirten Erdoğan, "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" dedi.

Erdoğan KYK Borçlarıyla İlgili Kararı Duyuracak

recep Tayyip Erdoğan istanbul ankara sel felaketi yaşanırken sorumlular neredeydi nato isveç finlandiya ypg pyd fetö terör örgütü kayıtlarına girdi