Erdoğan'ın Jöleli Başdanışmanından Yüksek Enflasyona Çözüm: Tüketimi Kesin

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı'nın Başdanışmanı Bulut, yüksek enflasyon sorununa çözümü, vatandaşa tüketimi kesmeyi tavsiye etmekte buldu.

Türkiye'nin 'jöleli' lakabıyla tanıdığı ve andığı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Üyesi Yiğit Bulut, CNN Türk canlı yayınına katılarak halka tarihi tavsiyelerde bulundu.

Ülke ekonomisinin pozitif büyüme sergilediğini söyleyebilmek için iktidar cephesinin icat ettiği ilginç kriterlere başvuran Bulut, "Ülkelerinin ekonomik göstergelerine baktığınız zaman Türkiye'nin büyümesine baktığınız zaman 2018-2020 arasındaki dönemde pandemi riski ile kıyasladığınızda pandemik riski göre reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye" diye konuştu.

Ekonomik büyümeden dem vuran Bulut'un bu sözlerinden sadece birkaç dakika önce 'bazı çevrelerce manipülasyon yapıldığını' savunarak ekonomik gidişatın seyrine izahat getirmeye çalışmış olması dikkat çekti.

Gerçek enflasyon verilerini göz ardı ederek reyonlardaki yüksek fiyatın faturasını 'fırsatçılık' olarak adlandıran Bulut, bu sorunun çözümü için vatandaşa seslendi. Bulut, "Ciddi anlamda bir fırsatçılık var müdahale ettiğiniz zaman da şunu söylüyorlar, diyorlar ki; 'hani serbest piyasa ekonomisi idi, siz niye müdahale ediyorsunuz'... Ben şunu söylemek istiyorum; bakın, her şeyi devlet yapamaz! Vatandaşın tüketim gücünü kullanması gerekiyor. Tüketimi kestiğiniz anda sizin gücünüz karşınızdakini eğitmeye yeter" ifadeleriyle Takvim'in manşetinden saçılan tavsiyelerle başlayan halkaya bir yenisini eklemiş oldu.

'Jöleli' Bulut, 2017 yıllında Türkiye'yi uyararak doların tarihi bir yükseliş yaşayacağını öngören ve söyleyen ekonomistlere yönelik katıldığı canlı yayınlarda ettiği hakaretlerle ve bu isimleri halktan özür dilemeye davet etmesiyle hatırlanıyor. Dolar/TL 2 TL bandında seyrederken hiçbir zaman 3 TL'ye, 3 TL bandında seyrederken hiçbir zaman 4 TL'ye ulaşamayacağını iddia bir şekilde savunarak halkı yanıltan Bulut, skandallarının ardından uzun süre televizyon ekranlarında görülememişti.

jöleli yiğit bulut tayyip erdoğan dolar dolar/TL enflasyon tüketimi kesin tüik merkez bankası başdanışman