Erdoğan'ın Yönettiği Türkiye: Birçok Ürün Kota İle Satılmaya Başladı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın berbat ekonomi yönetimi neticesinde, Türkiye 2021 yılında birçok ürünü kota ile satın almaya başladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın baskısı altındaki Merkez Bankası'nın öngörülemez hale gelen tavrı ve aldığı faiz indirimi kararlarıyla birlikte Türk lirasının serbest düşüşe geçmesi nedeniyle Türk milleti ekonomik olarak zor günler geçiriyor. 

Türk lirasının korkunç bir süratle erimesiyle birlikte dolar kuru 13,50 seviyesine kadar ulaştı. Kurdaki oynaklığın zirveyi yakalamasıyla birlikte piyasalar büyük sarsıntı içerisinde. Birçok sektörde kurdaki oynaklık nedeniyle fiyatlandırma yapılamıyor, vadeli kontratlar yerine ancak peşin ödemelerle işlem yapılabiliyor.

Yaptığı "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" 'deneyi' yıllardır defalarca yanlışlanmasına rağmen bu deneye ısrarla devam eden Tayyip Erdoğan'ın ekonomi yönetimi nedeniyle birçok mala kota getirildi.

Ayçiçek yağı, şeker ve Türk kahvesinin ardından maden suyu ve deterjanlara kadar birçok ürünün satışı için marketlerde kısıtlama kararı verildi.

Ayrıca Apple da döviz kurunda yaşanan oynaklık nedeniyle Türkiye'de satışları durdurdu, gübre ve zirai ilaç satışları geçici olarak durduruldu.

Bunun yanı sıra Pelit Çikolata'nın satış ve sevkiyatları durdurduğu ileri sürüldü. Pelit bu iddiayı kısa süre sonra yalanladı