Erşat Salihi Kerkük Savunma Gücü İle Birlikte Video Paylaştı: 'Kimse Endişe Etmesin'

TAKİP ET

Irak'ta gerilim süratle yükseliyor. Mukteda es-Sadr'ın siyasetten çekildiğini açıklamasının ardından başkent Bağdat'ta çatışmalar yaşanmaya başladı. Gerilim yükselirken Irak Türkmen Cephesi eski lideri ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Kerkük Savunma Gücü'yle birlikte bir video paylaşarak endişe edilmemesi çağrısında bulundu.

Irak'ta gerilim süratle yükseliyor. Sadr Hareketi Mukteda es-Sadr dün, siyasetten çekildiğini açıkladı.

Sadr'ın siyasetten çekildiğini ve Sadr Hareketi'ne ait tüm kurumları kapatacağını açıklamasının ardından başkent Bağdat karıştı.

Bağdat'ta Sadr destekçileri ve İran destekli Şii gruplar arasında çıkan çatışmalarda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Türkmeneli'nde Durum Ne?

Bağdat'ta gerilim yükselirken, Zaho saldırısının ardından hedefe konulan Türkmen soydaşlarımızın emniyetiyle ilgili endişe oluştu.

Endişe edilmemesi çağrısında bulunan eski Irak Türkmen Cephesi lideri ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Kerkük Savunma Gücü'yle birlikte bir video yayımladı.

Yanındaki pürsilah Türkmen fedailerle birlikte konuşan Salihi, "Biz Kerkük'ün güvenliğini en iyi şekilde inşallah kontrol edeceğiz. Burada polis, asker, tüm güçler beraberdir. Ama şu an kendi Türkmen gücümüzle beraberiz. Kerkük Savunma Gücü Türkmenleri ve Kerküklüleri savunan bir güçtür. Kerkük güvenlik altındadır. Bizim Türkmen askerimiz varsa kimse endişe etmesin. Bağdat'taki olaylar bizim bölgemizde yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

erşat salihi kerkük savunma gücü kerkük savunma gücü ile birlikte video paylaştı