Eski Güreşçi Hamza Yerlikaya Vakıfbank Yönetim Kurulu'ndan Çıkarıldı

TAKİP ET

Eski güreşçi Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetim Kurulu'ndan çıkarılarak yerine Mustafa Saydam seçildi.

Eski güreşçi ve hakkında diplomasının sahte olduğuna dair iddialar çıkan Hamza Yerlikaya, getirildiği Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği'nden çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ve eski AKP Milletvekili Hamza Yerlikaya'nın, belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davada, mahkeme tarafından verilen kararda, “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” ifadeleri kullanılmıştı.

Hiçbir bankacılık tecrübesi olmadığı halde söz konusu göreve getirilmesi uzun süre tartışılan Hamza Yerlikaya’nın yerine Mustafa Saydam Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilirken, Abdulkadir Aksu ise bağımsız üye oldu.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın görevini bırakacağını açıklamasının ardından bir kamu bankasında daha yönetim değişikliği olması nasıl bir yol izleneceği yönünde merak oluşturdu.

 

hamza yerlikaya güreşçi eski vakıfbank yönetim kurulu üyelik çıkarıldı atıldı görev değişikliği bıraktı mustafa saydam seçildi geldi erdoğan diploma sahte