Et ve Süt Fiyatlarına Bir Zam Daha

TAKİP ET

Kırmızı et ve süt fiyatlarına yeniden zam geleceği öğrenildi.

Maliyetlerin katlanması nedeniyle et ve süt fiyatları da giderek yükseliyor.

Üreticiler, ot ve mısır maliyetlerinin 400-500 liradan 1200-1500 liralara çıkması nedeniyle zamların mecburen yapıldığını belirtiyor.

FOX Haber'e konuşan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, üreticilerin süt ineklerini kesmeye başlaması nedeniyle süt fiyatlarının arttığını, ancak yine de kırmızı et fiyatlarının artmaya devam edeceğini açıkladı.

Kıymanın kilogramı şu sıralarda yaklaşık 160 liradan, dana kuşbaşı ise yaklaşık 180 liradan satılıyor. 

 

İktidar Hasan'a Diyor ki 'Sen Üretme', Hans'a da Diyor ki 'Sen Üret, Biz Seni Destekleriz'

150 bin büyükbaş hayvan ithalatına izin verilmesini eleştiren Solakoğlu, "İktidar Hasan’a diyorlar ki sen üretme, Hans’a da diyorlar ki sen üret biz seni destekleriz. Bu da yurtdışından daha iyi bir fiyata hayvan alıp oradaki çiftçiyi yüksek fiyata layık görmektir. Yurtiçindeki çiftçiden de ucuza alıp zarar etmesine neden olmaktır. Biz bu işi artık yapmayacağız diyenlerin sayısı hızla artıyor. Bunun için devlet ithalat kapısını açtı. Devlet diyor ki siz üretmeyin biz ithal ederiz. Bu yanlış politikalar devam ettikçe işi bırakan sayısı da artacak" dedi.

"Yüzde 30-35 Zam Bir Buçuk Ay İçinde Kapıyı Çalacak"

Kemikli etin kilosu 90 liradan satılıyor. Solakoğlu, bunun 120 liraya çıkması halinde üretici açısından ancak maliyetin karşılanabileceğini belirterek "Yüzde 30,35 zam bir buçuk ay içinde kapıyı çalacak" dedi.

et ve süt fiyatlarına bir zam daha