Euro 9'u Gördü Albayrak "Türkiye Tarımsal Büyümede Avrupa'da İkinci"

TAKİP ET

Bugün euronun 9'u görmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin yüzde 3,03'lük tarımsal büyüme oranıyla Avrupa'da ikinci olduğu yönünde açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Albayrak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Türkiye'nin yüzde 3,03'lük tarımsal büyüme oranıyla Avrupa genelinde ikinci olduğunu söyledi. Gün içerisinde 9'lu rakamları gören euro hakkında konuşmayan Albayrak, Avrupa genelinde tarımsal büyümede yüzde 7,89'la Slovenya'nın birinci olduğunu, ikinci olan Türkiye'yi ise sırasıyla yüzde 2,83'le Norveç, yüzde 2,75'le İrlanda, yüzde 2,51 ile Macaristan'ın takip ettiğini açıkladı.

Albayrak'ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

"Avrupa ölçeğinde birçok ülkeyi geride bırakarak tarımda sağladığımız büyüme oranıyla 2. sırayı elde ettik. Hedefimiz, dünyada ve Avrupa'da lider ülkeler arasında yer almak. Bu başarıyı elde etmemiz için çaba gösteren, emek veren tüm üreticilerimizi kutluyorum"

berat albayrak euro 9 tl oldu albayrak açıklama yaptık hazine ve maliye bakanı dolar tarımsal büyümede türkiye ikinci sırada dedi euro 9 oldu bakan tarımsal büyümeyi açıkladı