Faturalarını Ödeyemeyen 3,2 Milyon Evin Doğalgaz ve Elektriği Kesildi

TAKİP ET

Enerji Bakanı Dönmez, yılın ilk 9 ayında borcunu ödeyemeyen 2.6 milyon kişinin elektriğinin, 600 bin abonenin ise doğalgazının kesildiğini açıkladı.

Çin Virüsü salgınının da etkisiyle vatandaşın geçim sıkıntıları katlanarak arttı. Yüz binlerce çalışanın kısa çalışma ödeneğine ya da ücretsiz izine yönlendirilmesi aileleri  temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumu düşürdü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de bu yılın ilk 9 ayında 2.6 milyon elektrik, 600 bin doğalgaz abonesinin, faturalarını zamanında ödeyemedikleri için elektirik ve doğalgazlarının kesildiğini aktardı.

CHP'li Erkan Aydın konuyla alakalı, “Pandemi yasaklarının yeniden başlamasıyla evde kalma sürelerinin uzaması ve kış koşullarının giderek sertleşmesiyle artacak doğalgaz kullanımıyla vatandaşımızın borcunun üzerine borç eklenecek. Bu vatandaşlarımız açısından sürdürülebilir değil. Hükumetin bir an önce doğalgaz giderlerini düşürmeye yönelik adımlar atması ve vatandaşlarımızın bu konudan doğan mağduriyetlerini gidermesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

elektrik doğalgaz abonelerin elektriği kesildi doğalgazlarını kesti enerji ve tabii kaynaklar bakanı fatih dönmez enerji bakanı açıkladı 3 2 milyon abonenin elektirik ve doğalgazı kesildi soğuk havalar yoksuzluk işs