FED: Çin Virüsü Ekonomik Faaliyetlere Hâlâ Gölge Düşürüyor

TAKİP ET

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, Çin Virüsü salgınının ekonomik faaliyetlere halen zarar vermekte olduğunu söyledi.

Bir video konferans etkinliğinde açıklamalarda bulunan FED Başkanı Jerome Powell, Çin Virüsü salgını ile karşı karşıya kalan öğrencilerin "olağanüstü bir nesil" olacağını düşündüğünü belirterek gerçekte neyin daha önemli olduğunu birçok insandan daha önce düşünmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Pandeminin ekonomik faaliyetleri önemli ölçüde değiştirdiğini belirten Powell, bu değişikliklerin ne kadarının kalıcı olacağını ancak zamanla göreceklerini ifade etti. 

"Sanırım salgın öncesi ekonomimize geri dönmeyeceğimizi biliyoruz ancak değişikliklerin tam olarak ne olacağını görmek zaman alacak" diyen Powell, FED'in ekonomideki dalgalanmaları salgınla mücadele sürecinde daha dikkatli takip etmesi gerektiğini söyledi.

Aşılama hızının yavaşlaması nedeniyle Çin Virüsü salgınının hâlâ sürdüğünü ve bu durumun bir süre daha böyle devam edeceğini söyleyen Powell, "Delta varyantının ekonomi üzerinde önemli etkilerinin olup olmayacağının henüz net olmadığını söyleyebilirim" diye konuştu.

FED'in salgına karşı acil durum kaldıraçlarını etkili biçimde kullandığını söyleyen Powell, "Covid-19 salgını hala ekonomik faaliyete gölge düşürüyor" ifadelerini kullandı.

FED Çin Virüsü Ekonomik Faaliyetlere Hâlâ Gölge Düşürüyor