Fed Faizini 16 Yılın Zirvesine Çıkardı!

TAKİP ET

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) yılın üçüncü faiz kararını açıkladı ve politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5-5.25 aralığına yükseltti.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), beklentilere paralel olarak politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5-5.25 aralığına çekti. Böylece Fed, son 10 toplantıda toplamda 500 baz puanlık faiz artırımı yapmış oldu. Fed’in faiz kararı sonrası piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısını izleyecek.

Faiz Artırım Döngüsü Bitiyor Mu?

Fed, mart ayında da 25 baz puanlık faiz artırımı kararı almıştı. Fed’in bu yılki son faiz kararı ise Aralık ayında açıklanacak. Piyasalar, Fed’in faiz artırım döngüsünün sona erip ermediğini merak ediyor. Fed’in Mart ayında yayımladığı projeksiyonlarda, bu yıl için iki faiz artırımı daha öngörülüyordu. Ancak ABD’de enflasyonun Fed’in hedefinin altında kalması ve ekonomik büyümenin yavaşlaması, Fed’in daha güvercin bir tutum sergilemesine neden olabilir.

Powell’ın Sözleri Önemli

Fed’in faiz kararı sonrası piyasaların odak noktası Fed Başkanı Jerome Powell’ın saat 21.30’da yapacağı basın toplantısı olacak. Powell’ın para politikasına ilişkin vereceği mesajlar ve nokta tahmin tablosundaki üye görüşleri, piyasaların beklentilerini şekillendirecek. Powell’ın ekonomik görünüm, enflasyon ve istihdam piyasası hakkında değerlendirmeleri de yakından takip edilecek.

fed faiz borsa politika faizi baz puan