Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Şehit Edilmesinde Teröristlere Göz Yuman Eski Rektör ve 3 Yöneticinin Hapsi İstendi

TAKİP ET

Ege Üniversitesi'nde okurken öğrenci görünümlü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun davasında okulun eski rektörü ve 3 yöneticisi hakkında hapis cezası istendi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun terör örgütü mensupları tarafından şehit edilmesi davasına bakan savcı, Ege Üniversitesi eski rektörü Candeğer Yılmaz, eski rektör yardımcısı Atilla Silkü, eski genel sekreter Mehmet Bülent Özkan, eski Edebiyat Fakültesi dekanı sanık Ersin Doğer için "görevi kötüye kullanma" suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası istedi.


AKP İktidarının Göz Yumması


AKP iktidarının başlattığı çözüm sürecinde Kürtçü terör örgütü PKK ülkenin güneydoğusundaki şehirlerde etkinliğini artırmış aynı zamanda üniversitelerde de öğrenci görünümlü Kürtçü terör örgütü mensupları iktidarın da yol vermesiyle terör estirir olmuştu.


Ege Üniversitesi Terör Yuvasına Döndü


İktidarın göz yumduğu olaylardan birisi de adeta bir PKK kampına dönüştürülen Ege Üniversitesi'nde yaşanmıştı. Terör örgütü mensuplarının okuldaki propagandasına karşı çıkan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, PKK'lı terörist Nurullah Semo tarafından bıçaklanarak şehit edilmişti. Çakıroğlu'nun defalarca hedef gösterilmesi ve okul yönetimine başvurması sonuçsuz kalmış, Fırat Yılmaz Çakıroğlu göz göre göre şehit edilmişti.  Bıçaklama olayından sonra PKK'lı teröristler ambulansı okula sokmamış, polis de Çakıroğlu'nu ekip otosuna almamıştı. 


İhmali Bulunan ve Teröristlere Göz Yuman Yöneticilerin Cezalandırılması İstendi


Çakıroğlu'nun şehit edilmesinde ihmali bulunan ve Ege Üniversitesi'nde yuvalanan teröristlere göz yuman Ege Üniversitesi eski rektörü Candeğer Yılmaz, eski rektör yardımcısı Atilla Silkü, eski genel sekreter Mehmet Bülent Özkan, eski Edebiyat Fakültesi dekanı Ersin Doğer hakkında da İzmir 41'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı.


Polis Müdürü: Biz Gittiğimizde Olay Olmuştu, Herhangi Bir Tedbir Yoktu


Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun İzmir 41'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davasınınson duruşmasına annesi Özlem Erdem ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile tarafların avukatları katıldı. Olay tarihinde Bornova'da emniyet müdürü olarak görev yapan ve mahkemede tanık olarak dinlenen M.Z.S., "Olay günü saat 16.30-17.00 civarında üniversitenin güvenlik amiri beni arayıp üniversitenin içerisinde kalabalık bir grup olduğunu, bir sorun çıkabileceğini söyledi. Ben il güvenlik şube müdürünü, çevik kuvvet şube müdürünü ve terör şube müdürünü aradım. Yanımda araştırma büro amiri vardı. Onunla gittik. Üniversiteye geçiş yaptık ve olaya müdahale ettik. Biz gittiğimizde olay olmuştu. Orada herhangi bir tedbir yoktu" dedi.


Görevi Kötüye Kullanma Fırat'ın Şehit Olmasına Neden Oldu


Konuşmanın esas mütalaasını açıklayan savcı, Ege Üniversitesi'nin eski rektörü Candeğer Yılmaz, eski rektör yardımcısı Atilla Silkü, eski genel sekreter Mehmet Bülent Özkan ve eski Edebiyat Fakültesi dekanı Ersin Doğer'in görevlerini kötüye kullandıkları kanaatine varıldığını, bunun da Çakıroğlu'nun şehit edilmesiyle sonuçlandığı belirtti.


Okul Yönetimi Çakıroğlu'nu Hedef  Gösteren Teröristlere Göz Yumdu


Savcı, okul yönetiminin PKK/KCK, DHKP-C sempatizanı öğrencilere ceza vermediğini, yazılı ikaz dahi yapmayarak göz yumduğunu ve okulda yuvalanan teröristlerin bundan cesaretle eylemlerini artırdığını belirtti. Ayrıca okul yönetiminin bu göz yummasının eylemlerdeki şiddetin artmasına da sebep olduğu belirtildi. Savcının mütalaasında, Çakıroğlu'nun PKK/KCK örgütü, 'Kampüs Cadıları' adlı grup tarafından hedef gösterildiği, derslere ve sınavlara girmesinin engellendiği bunun yanı sıra tüm öğrencilerinin eğitim hakkının engellenmesine karşılık gerekli tedbirleri almadıkları da belirtildi.


Önlemler Fırat Şehit Olduktan Sonra Alındı


Okulda alınan önlemlerin Çakıroğlu'nun şehit edilmesinden sonra alındığına dikkat çeken savcı, bu önlemlerin Çakıroğlu hayatını kaybetmeden önce de alınabileceğini ifade etti. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ege Üniversitesi'nde yuvalanan teröristler tarafından şehit edildikten sonra kampüs giriş ve çıkışlarına turnike konulmuş, kamera sayısı artırılmış ve kampüs çevresi tel örgüyle çevrilmişti.


Terör Örgütü Propagandası İçin Elektriği Okuldan Çektiler


Edebiyat Fakültesi'ndeki Ege Kafe çevresinde, 'Hozan Serhat' isimli alanda terör örgütü yanlısı ve sempatizanı, öğrenci ve öğrenci olmayan kişilerin terör örgütüne ilişkin propaganda mahiyetinde sayılabilecek çeşitli faaliyetlerde bulundukları, terör örgütü liderinin fotoğrafını bu alanda paylaştıkları, elektrik ihtiyaçlarını da edebiyat fakültesinden uzatılan elektrik kablosu vasıtasıyla giderdiklerinin belirlendiği de savcı mütalaasında yer aldı.


1 Yıldan 3 Yıla Kadar Ceza Talep Edildi


Bu deliller ışığında savcı, Ege Üniversitesi'nin eski yöneticisi olan sanıklar hakkında, "görevi kötüye kullanma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ayrı ayrı cezalandırma talep etti. Mütalaanın ardından sanıklar, savunmalarını hazırlamak için süre talep etti. Sanıkların süre talebini kabul eden hakim, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

fırat yılmaz çakıroğlu ege üniversitesi hapis cezası eski rektör candeğer yılmaz rektör yardımcısı dava savcılık savcı mütalaası