Fırıncı Üç Ayda Üçe Katlanan Maliyetleri Cama Astı

TAKİP ET

Maliyetleri üç ayda üçe katlanan bir fırıncı, gelen zamları dükkanının camına asarak duyurdu.

İzmir'de bir fırıncı, dükkanının camekanına üç ayda üçe katlanan maliyetlerin yer aldığı bir kağıdı astı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve partisi, batırdıkları Türk ekonomisinin durumu için satıcıları "fırsatçılık" yapmakla suçladığı için esnaflar müşterilerine durumu izah etmek zorunda hissediyor. 

50 kilogram unun fiyatı 9 Kasım'da 199 lira iken 22 Kasım'da 360 liraya ulaştı. Maliyetlere gelen artış nedeniyle fırıncılar zor bir sürece girdi.

Kısa süre önce açıklama yapan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar ekmeğe zam yapılmazsa fırıncıların kepenk kapatmak zorunda kalacağını belirterek "Haftada bir hammaddemize, elektriğe, kiralara, poşete, kağıda, tuza, mayaya zam yapılırken bizim fiyatlar yerinde saydı. Sesimizi hiç çıkartmadık ki ülke zor durumda diye" diyen Kolivar, "Ekmeğe acil bir çözüm bulalım. Biz kâr edelim demiyoruz, ortak karar alalım. Fırınlarımız ayakta dursun. Ruhsatlı ve üretim izni olan fırınlar için günlük un, maya, tuz, işçinin parası, doğalgaz, elektrik ve suda acil çözüm bulunması gerekiyor" demiş, birçok fırının artık ekmeği 4 liradan satmaya başlayacağını belirtmişti.

Ekmek Fiyatı 4 TL'ye Çıkıyor


Bunun yanında kısa süre önce Erzurum'da ekmek üretimi durdurulmuş, fırınlar önünde uzun kuyruklar oluşmuştu.

Erzurum'da Ekmek Kuyrukları: Fırıncılar Ekmek Üretmedi

fırıncı üç aylık maliyetlerini camına astı