Fırıncılar Federasyonu: Ekmeğe Yüzde 40 Zam Makul

TAKİP ET

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "9 ay sonra yapılan yüzde 40 artışın çok makul seviyede olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Yüsek enflasyon ve yaşanan ekonomik krize bağlı olarak ülke genelinde ekmeğe zam gelmeye devam ederken bir açıklamada Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan geldi.

Önceliklerinin ‘vatandaşın alabileceği makul seviyede’ bir fiyat belirlemek olduğunu belirten ve bunu belirlerken de esnafın mağdur olmaması için makul olan en iyi fiyatı belirlemek gerektiğine dikkat çeken Balcı, “9 ay sonra yapılan yüzde 40 artışın çok makul seviyede olduğunu düşünüyoruz”  ifadelerini kullandı.

'Un Fiyatlarına Bakanlıkların Müdahale Edeceğini Düşünüyorum'

Fırıncıların ana girdilerinden un fiyatlarına ilişkin de açıklama yapan Balcı, “Eğer un fiyatlarında aşırı bir artış olması durumunda geçmişte olduğu gibi bugün de ilgili bakanlıklar gerekli tedbirleri alacağını ve gerekli çalışmaları geçmişte olduğu yapacaklarını düşünüyorum” dedi.

Ayrıca Balcı, “Unda gereksiz aşırı fiyat artışının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyorsa, geçmişte nasıl müdahale edilirse, yine müdahale edileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

fırıncılar federasyonu türkiye fırıncılar federasyonu ekmek ekmeğe zam Zam