Fiyatlar Tavan Yapınca, Çareyi IBAN'da Buldu

TAKİP ET

İstanbul'da bir karpuz satıcısı, fiyatların tavan yapması sonucunda çözümü IBAN'da buldu.

İstanbul’da kamyonet içerisinde karpuz satışı yapan bir vatandaş, AKP hükümetinin yanlış politikaları sonucunda ortaya çıkan hiperenflasyon nedeniyle fiyatların giderek yükselmesi ve vatandaşların üzerinde taşıdığı nakitin giderek değersizleşmesi nedeniyle IBAN üzerinden satış yapmaya başladı.

Satıcı, IBAN uygulamasının oldukça dikkat çektiğini ve karpuz satışlarının arttığını kaydetti.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde yol kenarına kamyonetini park ederek karpuz satışı yapan Mikail Kantar, karpuzun kilosunun 20 liraya ulaşması nedeniyle IBAN üzerinden satış yapmaya başladı. Vatandaşların nakit para taşımaması sonucu satışlarının düştüğünü belirten Kantar, IBAN yoluyla hem dikkat çektiğini hem satışların arttığını söyledi.

IBAN üzerinden satış yapmaya başladıktan sonra vatandaşların market yerine kendisini tercih ettiğini belirten Kantar, sezonun ilk karpuzları olması nedeniyle kilosunun 20 liradan satışa sunulduğunu belirtti. Kantar, "Çoğu vatandaş üzerinden nakit para taşımıyor. Biz de bunu düşünerek IBAN üzerinden satışa başladık. Tabii satışları da etkiledi. Satışları ikiye katladık. İyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Çoğu kişi IBAN yazısını görünce marketten değil de bizden alıyor" dedi.

karpuz karpuzcu fiyatlar tavan yapınca çareyi iban buldu ibanla satış