FÖŞ 20 Aralık'ta Yaşananları Değerlendirdi

TAKİP ET

Atilla Yeşilada, 20 Aralık günü dolar kurunda yaşanan ani değer kaybını değerlendirdi.

Ekonomist Atilla Yeşilada, Mesele Ekonomi YouTube kanalında yaptığı değerlendirmelerde doların 18,30'dan süratle çakıldığı 20 Aralık günü yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

"(20 Aralık'ta) Ben Saray'da o esnada sayın Erdoğan'ın yanında olsam 'Müsaadenizle ellerimi yıkayacağım' diye çıkar, gidip New York'taki 'broker'ıma 'Derhal dolarları sat' derim. Böyle olaylar olmuştur ama bunlar istisnadır, kaide değildir.

Bakın ben doğru hatırlıyorsam, Erdoğan o açıklamaları yaptığında Türkiye pazarı kapanmıştı. Dolardaki düşüş New York'tan başladı ve Asya'da devam etti. Türkiye'de New York ve Asya'da kendine 'broker' bulup onlar vasıtasıyla işlem yapıp parasını yurt dışında saklayanların sayısı 50'dir, 100'dür. Daha fazla değildir.

Bu işte herkes kaybetti. Bir de farz edelim böyle bir grup var. Bunlar 100 bin kişi olsun. 100 bin kişi Türkiye'nin 150 milyar dolarını talan etti. Bu Erdoğan'a seçim kazandırır mı? Kesinlikle kazandıramaz. Çünkü milyonlarca insan ve yüz binlerce küçük işletme artık iflas noktasına geldi. Buradan da muhtemelen geri dönemeyecek.

Muhalefetin konuya bu açıdan yaklaşması ve daha sonra da eğer bir gün Türkiye'yi yönetme şerefi onlara verilirse Türkiye'nin rotasını nasıl değiştireceklerini göstermesi gerek.

Şimdi siz iktidara gelip ilk 6 ayı 'Bu parayı kim çaldı?' diye cadı avıyla geçirirseniz boşa vakit kaybetmiş olursunuz, o para gitti artık. Hiçbir şekilde geri gelmez. Birkaç kişi belki yararlanmıştır ama sonuçta yine gitti."
 

atilla yeşilada 20 aralık dolar kuru döviz