FÖŞ: Bu Hızla Giderse Odin Hepimizin Yardımcısı Olsun, 2022 Yılını Çıkartamayabiliriz

TAKİP ET

Türkiye, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yönetimi altında tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Dövizin atağıyla birlikte Türk lirasının korkunç bir değer kaybı yaşaması, hemen her kalemde zam olarak kendisini gösteriyor.

Ekonominin durumuna ve gidişatına ilişkin kanalında yayımladığı videoda değerlendirmelerde bulunan FÖŞ (Fevkalade Önemli Şahsiyet) Atilla Yeşilada "Bu hızla giderse Odin hepimizin yardımcısı olsun, 2022 yılını çıkartamayabiliriz" ifadelerini kullandı.



"Eğer bir erken seçim olur, Erdoğan ve AKP ile MHP Meclis çoğunluğunun yerine muhalefet gelirse şartlar çok daha değişik olacaktır. Yanlış veya doğru, en azından benim temasta olduğum yabancı yatırımcılar, kurumlar ve şirketler iktidarın değişmesi, muhalefetin iktidara gelmesi halinde Türkiye'ye daha fazla yatırım yapacaklarmış gibi duruyorlar. Fikirleri değişebilir, kimseyi de yanıltmak istemem.

Tabi hemen arkasından bu varsayımları sıraladıktan sonra dolar/TL kurunun önü nerede kesilecek ya da kesilmeyecek mi sorusuna cevap bulmak zorundayım. Ben dolar/TL tahmini yapamam, bilmiyorum. 'O zaman neden her videonda dolar/TL'den bahsediyorsun?' Sevgili arkadaşlar, ekonominin önündeki en büyük değişken bu. Hayatımızdaki en büyük değişken bu. Dolar/TL 10 olursa daha fazla fakirleşmeyiz, enflasyon düşer. Son bir ayda Türk lirası yüzde 29 değer kaybetmiş. Bu hızla giderse 2022 yılını çıkartamayabiliriz.

Dolayısıyla dolar/TL'yi tahmin etmeden enflasyonu da tahmin edemem. Ondan sonra da cari açık sorunumuz olacak mı, olmayacak mı, ona cevap vereceğim. Büyüme gelecek sene de devam edebilir mi? Ona da değineceğim.

En sık karşılaştığım sorulardan biri bu: 'FÖŞ, biz Çin olabilir miyiz?' Oluruz, benim gözlerim şimdiden zaten çekikleşti. Cari fazlayla Türkiye kurtulabilir mi? Bu ekonomik kalkınma modeli bizi zengin edebilir mi? Hayır. İspat et derseniz, ihtiyacım yok ki. Dünyadaki ekonomistlerin hepsi benim arkamda. Karşı taraf yeni ekonomi modeliyle büyüyeceğimizi ispat etsin önce. Çünkü deney yapan onlar. Ben herkesin kabul ettiği gerçekleri anlatıyorum.

Arkadaşlar bu yeni modelin ömrü 3 aydır. En geç Şubat sonunda bu modelden çıkar, rafa kaldırır yeni bir model buluruz. Peki çıkmazsak ne olur? Şubattan sonra yeni ekonomi modelinde sebat edersek ne olur? Size teknik, 3 boyutlu grafiklerle anlatayım arkadaşlar. Böyle olur arkadaşlar:"

atilla yeşilada föş odin saklasın 2022 senesini çıkartamayabiliriz