Futbol Kulüpleri, Yapılandırmayı Görüşmek Üzere Bankalarla Bir Araya Gelecek

TAKİP ET

Dört büyük olarak tabir edilen futbol kulüpleri, Türkiye Bankalar Birliği ile yeniden yapılandırma için bugün bir araya geliyor.

Türkiye'de futbol kulüplerinin finansal borçlarının çevrimi için bir süredir gündemde olan yeniden yapılandırma anlaşması kapsamında Türkiye Bankalar Birliği ve dört büyükler olarak tabir edilen futbol kulüpleri bir araya geliyor.

Bugün, saat 16.00'da Denizbank Genel Müdürlüğü'nde yapılacak toplantıda daha önce imzalanan ve Fenerbahçe'nin katılmadığı yeniden yapılandırma anlaşmasının revize edileceği öngörülüyor.

Bu kapsamda, daha önce imzalanan 2 yılı anapara ödemesiz ve 5 yıllık olan anlaşma, 9 yıl olarak revize edilecek. 7+2 yıl olarak imzalanacak anlaşmaya göre futbol kulüpleri, 2 yıl boyunca anapara ödemesi yapmayarak anapara ödemesi 3. yıldan itibaren başlayacak. Faiz seviyelerinin de piyasa ortalamalarının altında olması bekleniyor.

Eylül ayında kulüplerin bankalarla görüşmelerinde sona gelindiği bilgisi haberlere çıkmış, o dönemde 10+2 yıllık vade üzerinde anlaşmaya yakın olunduğu bildirilmişti. Söz konusu dönemde piyasaya sızan bilgilerde, yapılandırma faizinin ise yüzde 10-11 seviyelerinde olacağı belirtilmişti. Ancak gelinen noktada vadenin daha kısa olması bekleniyor.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz yıl, Haziran ve Temmuz ayında Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray bankalar ile 2 yılı ana para ödemesiz toplam 5 yıllık borç yapılandırma anlaşması yapmış, Fenerbahçe ise kulüplerin sorununu çözmeyeceği gerekçesiyle anlaşmaya imza atmamıştı. Ayrıca, bankacıların verdiği bilgilere göre, üzerinde çalışılan yeni vade uzatımı 4 kulüp için de geçerli olacak ve geçen yılki anlaşma rafa kalkacak.

futbol kulüpler 4 büyükler galatasaray fenerbahçe trabzonspor beşiktaş bankalar bir araya gelecek geliyor görüşülecek türkiye bankalar birliği bugün