Gıdadaki Zam Dalgası Giyime de Sıçrayabilir

TAKİP ET

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, gıda fiyatlarındaki zam yağmurunun giyim sektöründe de etkisini göstermeye başlayabileceğini söyledi.

Eylül ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,58 olarak açıklandı.

ENAGrup'un araştırmasına göre yüzde 44,70 olarak açıklanan enflasyonun pazar ve marketteki karşılığının nasıl olduğu İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve eşi Nigar Dikbayır tarafından gerçekleştirilen "Milletin Enflasyonu" çalışması ile ortaya çıkarılmıştı.

Araştırma kuruluşlarının açıklamalarının yanında, gıda enflasyonundaki korkunç yükseliş vatandaş tarafından derinden hissedilmeye devam ediyor.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada pamuk fiyatlarında dolar bazında yüzde 80'e varan bir yükseliş olduğunu ve bu sebeple giyim sektöründe enflasyon oluşabileceğini kaydetti.

"Pamuk fiyatlarında beklenmedik bir artış oldu. Geçen sene 65 sent olan pamuk, bu sene 1,05 doları buldu. Dolar bazında yaklaşık yüzde 80 bir artış var. Böyle giderse bu durum giyim enflasyonunu olumsuz etkileyecektir. 2011 yılında da benzer bir problem olmuştu ancak fiyatlar sonra tekrar geriledi. O yüzden geçici bir durum. Tavsiyem, sipariş miktarı kadar pamuk alınması gerek, stok yapmak mantıklı değil" diyen Küçük, "Hazır giyim ve ayakkabıdaki enflasyon tamamen girdi maliyetlerindeki artıştan kaynaklandı. Eğer iki-üç ay daha böyle giderse yaz sezonu da maalesef enflasyonun 10-15 puan üzerinde artış olma ihtimali yüksek" ifadelerini kullandı.

Gıdadaki Zam Dalgası Giyime de Sıçrayabilir lc waikiki yönetim kurulu başkanı vahap küçük