GPD Başkanı: Yaklaşık 20 Gündür Raflarda Kısıtlı Olarak Şeker Bulunuyor

TAKİP ET

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç, "Yaklaşık 20 gündür raflarda kısıtlı olarak şeker bulunuyor" dedi.

Maliyet artışları nedeniyle marketlerde şeker bulunamamaya başladı. 

Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, "Şeker pancarına yapılan yüzde 25’lik artış sonrası piyasada özel şeker fabrikaları da yaklaşık yüzde 40 zam yaptı. Türk Şeker henüz fiyatını açıklamadı ama arzı da iyice kıstı. Bu durum geçici olarak raflarda şeker bulunamamasına yol açtı" şeklinde konuştu..

Galip Aykaç, "Yaklaşık 20 gündür raflarda kısıtlı olarak şeker bulunuyor" açıklamasını yaptı.

Sanayiciler, şeker pancarı fiyatı ile şeker satış fiyatları arasındaki makasın açılmasından şikayetçi. Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök, "3-3,5 liraya üretilen bir kilo şekerin fabrikadan çıkış fiyatı 2,5 TL. Sanayici kilo başına 50 kuruş ila 1 lira arasında zarar edildiği için, Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanlığı’ndan, şeker fiyatlarının fabrika çıkış fiyatlarına en az yüzde 40-45 zam talep ediliyor" ifadelerini kulandı.

Son 2-3 yılda pancar fiyatlarının yüzde 60 oranında arttığını belirten Gök, şekerin fabrikadan çıkış fiyatının ise ancak yüzde 25-30 arttığını söyledi. "Yani tüketiciye yansıyan şeker zammı, üretici ve sanayiciye yansımadı" diyen Gök, "Sanayici böyle giderse gelecek sene pancar alımı yapmayacağını, şeker üretemez hale geleceğini söylüyor" şeklinde konuştu.

GPD Başkanı Yaklaşık 20 Gündür Raflarda Kısıtlı Olarak Şeker Bulunuyor gıda perakendecileri derneği başkanı galp aykaç