Gram Altında Ağustos Ayı 'Son Fırsat'

TAKİP ET

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın alımı için önümüzdeki ayın son fırsat olduğunu söyledi.

FOX TV'de Ekonomi Arası programında konuşan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına uyarılarda bulundu.

Gümüş ve altın yatırımcılarının son bir yılda piyasanın ciddi bir baskı altında olduğunun farkında olduğunu belirten Memiş, "Bu kadar risk varken, resesyon riski varken, baskı altında olması, fiyatların düşük olduğu biliniyor. FED’in beklentisi fiyatlanmıştı. Ons altın dün 1760 devamında 1780, aslında hedef 1800 dolar seviyesi. Yükselişler devam ederse ilerisine bakacağız" dedi.

"1200-1450 Öngörümü Koruyorum"

Gram altının yıla 785 liradan başladığını ancak halihazırda 1015 liraya kadar çıktığını belirten Memiş, "Yani 7 ayda gram altın yatırımcısına 230 lira kazandırdı. Tabii ki 1200 ve 1450 öngörümü koruyorum, kamuoyu ile paylaşıyorum" diye konuştu.

Doların gram altındaki yükselişi desteklemeye devam ettiğini belirten Memiş, "Yatırımcısı gram altını takip etmek için doları takip etmeli. 1020 lira direnç seviyesi var yukarıda. Ağustos gram altında alım için son fırsat. Makas aralığına dikkat etmek gerekiyor. Gerçek değeri gram altının 1015 lira seviyesi. 1015’i baz almalılar. 1000’in altına sarkmalar son bir şans olarak ön planda duruyor" ifadelerini kullandı.

gram altın ağustos ayı son fırsat islam memiş