Hakan Güldağ: Merkez Bankası'ndan İş İnsanlarını Arayıp 'Dolar Satın' Diyorlar

TAKİP ET

Dünya gazetesinin patronu Hakan Güldağ dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

BloombergHT canlı yayınında konuşan Dünya gazetesinin sahibi Hakan Güldağ, Merkez Bankası'ndan iş adamlarının aranarak dolar satmalarının istendiğini söyledi.

Güldağ "Ekonomide Görünüm" programında yaptığı açıklamada "Türkiye'nin her şeyi çok açık konuşması lazım. Bugün telefon ediliyor. Genç bir iş insanı dostumuzla sohbet sırasında geçenlerde 'Merkez Bankası'ndan telefon aldım, şaka sandım' dedi. Şaka falan değil" dedi.
 

Konuştuğu iş adamının "Duyuyordum ama böyle de başıma gelmemişti. Arayıp dediler ki 'Bir kısım dolar satmanızı istiyoruz. Biz sizi biliyoruz. Çok da başarılı ihracat yapan bir firmasınız. Ama şu sıra biraz sıkışıklık var, bir kısım dolar satın.' Önümüzdeki hafta alımlarımız var falan dedim ama ısrar ettiler: 'Sizden özellikle istirham ediyoruz, bir kısım satın, şu aralarda sıkışıklık var'" dediğini aktaran Güldağ, iş adamının "Ben de ne yaptım ettim, küçük de olsa bir şey sattım. Telefon geldi, 'Çok teşekkür ederiz, size minnettarız' diye telefon geldi" dediğini anlattı.

Güldağ "Bu tablo bana işlerin çok düzgün gittiğini anlatmıyor" diye konuştu.

hakan güldağ dünya gazetesi sahibi patronu merkez bankası iş insanlarını arayı arayıp dolar satın diyorlar