Halka 1.3 Milyar Müteahhite 1.6 Milyar TL Yardım

TAKİP ET

Salgının etkisiyle yoksul kesim için daha da ağırlaşan ekonomik kriz ortamında hükumetin bütçeden yaptığı 'hane halkına transferler' müteahhitlere aktarılan ödeneklerin altında kaldı.

Salgının etkisiyle daha da ağırlaşan ekonomik tabloya karşın bütçenin “Hane halkına transferler” kalemi ağustos ayında 2020’nin en düşük seviyesine geriledi. Bu kalemden yapılan 1.3 milyar TL’lk transfer, müteahhitlere aktarılan 1.6 milyar TL’nin altında kaldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ağustos ayı bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Bütçenin kara delikleri olarak değerlendirilen harcamalarda önemli bir gerileme olmadı. Ancak AKP iktidarlarının özellikle seçim dönemlerinde büyük bölümünü yardım amaçlı kullandığı ödemeler iyice yavaşladı. Bütçenin, “Burslar ve harçlıklar, eğitim, sağlık, yiyecek, barınma, tarımsal transferler, sosyal ve ekonomik amaçlı transferler” ağır salgın koşullarına karşın geriledi. Sekiz ay boyunca yapılan aktarımlar 43.9 milyar TL’ye ulaştı. Ocak ayında 6.7, Şubat ayında 7.5, Mart ayında 7.4 milyar TL, Nisan’da 5, Mayıs ayında 4.3, Haziran ayında 5, Temmuz ayında 6.4 milyar TL olan transferler ağustos ayında ise 1.3 milyar TL’ye düştü.

halka destek geriledi Halka 1.3 Milyar Müteahhite 1.6 Milyar TL Yardım akp hazine ve maliye bakanlığı tasarruf kalemi israf berat albayrak müteahhitlere yardım daha fazla