Ham Petrol Fiyatları OPEC+ Toplantısı Sonrasında Son 7 Yılın Zirvesini Gördü

TAKİP ET

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile diğer ham petrol üreticisi ülkelerin yaptığı toplantıda uzlaşı sağlanamaması nedeniyle petrol fiyatları fırladı.

Çin Virüsü salgını nedeniyle yaşanan ekonomik kapanmanın aşılamanın hızlanması nedeniyle yavaş yavaş sona ermesi ve piyasaların toparlanması enerjiye olan talebi artırdı.

Dünya genelinde görülen enerji talebi artışı, New York piyasasında 2014 yılı sonrasındaki en yüksek seiye olan 76 dolar 68 sente ulaştı.

Hafta başında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya'nın başı çektiği diğer ham petrol üreticisi ülkelerin telekonferans yöntemiyle yaptığı toplantıda ham petrol üretiminin nasıl yapılacağına dair ulaşı sağlanamadı.

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo yaptığı açıklamada, OPEC+ ülkelerin toplantısının ön görüşmede uzlaşma sağlanamaması sebebiyle iptal edildiğini ve yeni toplantı için de bir tarih belirlenmediğini söyledi.

Anlaşmazlığın Birleşik Arap Emirlikleri'nin OPEC+ üretim kısıntısı anlaşmasının Nisan 2022'ye uzatılması önerisini kabul etmemesinden doğduğu belirtiliyor.

 

Ham Petrol Fiyatları OPEC+ Ülkelerin Toplantısı Sonrasında Son 7 Yılın Zirvesini Gördü