"Hastanelerde Boş Yatak Yok Diye Bir Kadın Hayatını Kaybetti, Gerçekten Çok Öfkeliyim"

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, organ yetmezliği tedavisi görmesi gerektiği halde uzun süre hastanede yer bulamadığı için hayatını kaybettiği duyurulan Aslı Özkısırlar'ın vefatı üzerine öfkesini ortaya koydu.

24 Mart tarihinde yaptığı "Nerdeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının eziyetin ne önemi var sonuçta. Sürünerek ölürsünüz umarım" paylaşımıyla AKP'nin kısıtlamalar sürecinde yaptığı kongrelere isyan eden Aslı Özkısırlar bugün hayata veda etti.

Çoklu organ yetmezliğine yakalanan Özkısırlar, hastanede yer olamadığı için tedavi olamıyordu. Twitter üzerinden de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yazarak defalarca durumunu anlatmasına rağmen yardımcı olunmadı.

Aslı Özkısırlar’ın ölümü tüm Türkiye’yi yasa boğarken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da hastanelerdeki sorunlara dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından görüntülü mesaj paylaşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bugün gerçekten de çok öfkeliyim. Hastanelerde boş yatak yok diye gencecik bir kadın hayatını kaybetti.

Bazen soruyorlar Cumhuriyet Halk Partisi ne yapıyor? diye. Adana’yı düşünün. Büyükşehir Belediye Başkanımız bir sahra hastanesi kurdu pandemi dolasıyla.

Önce dalga geçtiler, sonra eleştirdiler, sonra gelip mühürlediler. Hastayı boş yatak yok diye ölüme gönderenlerle hastaneyi mühürleyenler aynı insanlar.

Aynı kafa, aynı zihniyet. Türkiye bu zulmü kabul etmiyor, bu zulmü hak etmiyor."

Aslı Özkısırlar Aslı Özkısırlar kemal kılıçdaroğlu Aslı Özkısırlar kılıçdaroğlu Aslı Özkısırlar öldü Aslı Özkısırlar kim Aslı Özkısırlar kimdir Aslı Özkısırlar vefat hastanede yer yok hastanede yer olmadığı için hast