Hayvancılar Tek Tek İfadeye Çağrılıyor: Birlik Başkanı Osman Türkman'dan Sert Açıklama

TAKİP ET

Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Odatv'nin haberine göre hükümet yanlış hayvancılık politikalarını ve sektörün durumunu protesto etmek için Gaziantep-Şanlıurfa karayolunu trafiğe kapatan hayvan yetiştiricilerinin tek tek ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı. Bunun ardından açıklama yapan Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, hayvan yetiştiricilerinin sektörün sorunlarını dile getirmek için yaptıkları eylemin farklı yerlere çekilmeye çalışıldığını söyledi.

"'Deliler gibi üretin size sahip çıkacağız' dediniz, vallahi akıl işi değil, bu insanlar deliler gibi üretiyor. Hayvan kesime geliyor 80-90 kiloya ulaşmış, adam satacak müşteri bulamıyor. 60 liraya mâl olmuş hayvanı 'Önemli değil 45-50 liradan gelsin alsın' diyor, müşteri bulamıyor. Her gün batıyor. Ve bunları alıp çarpıtıyorlar şu anda" diyen Türkman, kimseden korkmadığını açıkladı.

"Irak'ta Etin Kilosu 90 Lira, Bizde Karkas Et 82 Lira"

Irak'ta canlı etin kilosunun 5 dolara satıldığını, bu fiyatın 90 liraya denk geldiğini belirten Türkman, "Bizde etin karkası 90 lira vermeye zorlanıyor. 86 liraya vermek zorunda kalmış insanlar. 82 liradan ESK satın almış" dedi.

"İnsanlar hayvanlarına yem alamıyor, her gün iflas ediyorlar. Bunu görmeyenler, ‘bu işi kim organize etmiş, niye bu boyuta gelmiş’ diyorlar. Şimdi tek tek ifadeye çağırıyorlar. Beni de çağırmışlar. Çok şükür kimseden korkumuz yok" diyen Türkman, "Bu üreticilerimiz Ankara’da oturduğu yerde sorunları görmeyenlerden daha çok ülkesini, bayrağını seviyor" diye konuştu.

hayvancılar tek ifadeye çağrılıyor gaziantep şanlıurfa birlik başkanı osman türkman sert açıklama Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı yetiştiriciler keçi koyun