Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan 128 Milyar Dolar Açıklaması: Yolsuzluk Söz Konusu Bile Değil

TAKİP ET

Lütfi Elvan, kayıp 128 milyar dolar konusunda açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, son günlerin gündemden düşmeyen maddesi ''128 milyar dolar'' hakkındaki soruları yanıtladı.

"Merkez Bankası olağanüstü durumlarda doğrudan döviz alım satım işlemi yapabilir" diyerek sözlerine başlayan Elvan, sözlerine, ''Hazine ile TCMB arasında protokol imzalandı. Hazine'ye TL'nin istikrarı konusunda yetki verilmiştir. 2017'de imzalanan protokol yasaldır. Yöntem tartışılabilir ama 'yolsuzluk' ile suçlayamazsınız.yasalara aykırı bir durum söz konusu değildir'' şeklinde devam etti.

''Döviz alım-satım işlemleri yayımlanır evet, ancak bu işlemleri açıklama kararı Merkez Bankası'na aittir. Ben bilgi kirliliği ve siyasi oyunlara maruz kalınmaması adına bu verilerin açıklanması gerektiğini düşünüyorum'' diyen Elvan kendisine sorulan ''Peki bu zamana kadar neden böyle kapsamlı bir açıklama yapmadınız?'' sorusuna ise ''Para politikası hassas bir alan. Kurduğunuz her cümle yatırımcıları etkileyebilir. Bu konuda özen ve hassasiyet göstermeye dikkat ediyorum. Meseleyi değerlendirdiğimde Merkez Bankası'nın teknik düzeyde açıklama yapmadan benim yapmamın Merkez Bankası bağımsızlığı üzerinde etki yaratacağını düşündüm ve açıklama yapmadım'' dedi. 

'Cumhurbaşkanımıza yapılan ithamlar kabul edilemez' diyen Elvan, yolsuzluk iddialarının söz konusu bile olmadığını dile getirdi. 

Yolsuzluk iddialarını reddeden Elvan, 'Koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen afiş ve pankart asma yasağı' hakkında ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Hazine Maliye Bakanı Lütfi Elvan cnn kayıp 128 milyar dolar