Hazır Giyim Ürünlerinde Yüzde 100'e Varan Zam

TAKİP ET

Sektör temsilcileri, hazır giyimde yüzde 100'e varan zamların yolda olduğunu belirtiyor.

Sözcü'nün haberine göre ciroları artmasına rağmen maliyetlerindeki artış nedeniyle satış adetlerindeki artışın sınırlı kaldığını belirten Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Sinan Öncel, kış sezonu ürünlerinde yıllık yüzde 100'e varan zamların şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Birçok markanın satış adetlerinde pandemi öncesindeki dönemi halen yakalayamadığını belirten Öncel, yüksek girdi maliyetlerinin yarattığı baskının sürdüğünü kaydetti.

Haziran ayı rakamlarına göre ÜFE ve TÜFE arasında 60 puanlık bir fark bulunduğunu belirten Öncel, "Firmalar bu maliyetleri önümüzdeki aylarda bir şekilde fiyatlara yansıtmak durumunda kalacak. Kış sezonu ürünlerinde yıllık bazda yüzde 100'e varan fiyat artışları şaşırtıcı olmayacak" dedi.

Vatandaşların zamların süreceğinin farkında olduğunu ve buna göre hareket ettiğini belirten Öncel, "Bu yüzden imkânı olanlar ihtiyaç alışverişlerini öne çekiyor. Dolayısıyla adet satışlarında istenen düzeye ulaşılamasa da perakende sektöründe canlılık devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Hareketliliğin turistlerin de katkısıyla yaz sonuna kadar süreceğini öngördüklerini belirten Öncel, kış sezonunun sektör ve tüketici açısından zor geçeceğini söyledi. 

hazır giyim ürünlerinde yüzde 100 varan zam geliyor bmd birleşik markalar derneği sinan öncel