HDP 'Barınamıyoruz' Eylemine de El Attı: 'Barınamıyoruz Hareketi' Adıyla Açılan Twitter Hesabının Tek Beğenisi Dikkat Çekti

TAKİP ET

Twitter'da açılan "Barınamıyoruz Hareketi" adlı hesabın yaptığı tek beğeni dikkat çekti.

Kalacak yurt bulamayan ve ev kiralarının yüksekliği nedeniyle gidecek yerleri olmayan öğrenciler evvelsi gece Kadıköy'de bulunan Bedia Muvahhit Sokak'taki Yoğurtçu Parkı'nda "barınamıyoruz" eylemine başlamıştı.

Polisler öğrencilere müdahale ederken, CHP'li ve İYİ Partili siyasetçiler kalacak yer bulmakta sorun yaşayan öğrencilere destek olmuştu.

Yurt genelinden eyleme destekler ve eyleme müdahale eden polislere tepkiler yükselirken dikkat çekici bir olay yaşandı.

Twitter'da açılan "Barınamıyoruz Hareketi" adlı hesap üzerinden yapılan tek beğeninin "HDP'li Üniversiteliler" adlı bir başka hesabın paylaşımı olması dikkat çekti.

Daha önce de Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı başlatılan eylemlerde benzer bir olay yaşanmış, "Boğaziçi Dayanışması" adıyla açılan Twitter hesabı üzerinden "Barış Bildirisi" adı verilen bildiriye imza attıktan sonra akademiden atılan akademisyenlere, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na destek paylaşımları yapılmış, hatta sözde Ermeni soykırımı konusunda Türk milleti açıkça suçlanmıştı.

HDP'liler 'Barınamıyoruz' Eylemine de El Attı 'Barınamıyoruz Hareketi' Adıyla Açılan Twitter Hesabının Tek Beğenisi Dikkat Çekti