Her Dediği Yanlış Çıkan Batırel Hedef Gösterdi: Yoksa TL Ölecek

TAKİP ET

Kısa süre önce doların 13 liraya ulaşmasını "hayal mahsulü" olarak niteleyen ve "şakkadanak" sözüyle hafızalara kazınan Necmettin Batırel yeni uyarılarda bulundu.

Özgür Demirtaş'la birlikte katıldığı CNN Türk canlı yayınında söylediği "şakkadanak" sözleriyle hafızalara kazınan ve geçtiğimiz günlerde doların 13 liraya ulaşmasını "hayal mahsulü" olarak niteleyen Necmettin Batırel, Türkiye'deki köşesinde yayımlanan yazısında "Anlayın artık düşmanların beğenmediği, istemediği, yıkmaya çalıştığı hükûmet başımızın tacıdır!.." diye haykırdı.

"Şuraya bakın! Cumhurbaşkanı faiz diyor, kurlar yukarı gidiyor... Böyle saçma bir gerekçe olur mu?" diye soran Batırel, "Bankalar sanki sözleşip hükûmetin aleyhine çalışıyor" diyerek bankaları hedef gösterdi.

"Merkez Bankası son 3 ayda faizi 400 baz puan indirdi. Özel bankalar hâlâ bu yarışa neden katılmıyor?" diye soran Batırel, "Tavır mı koyuyorlar. Bu muhtariyete ipin ucu kaçmadan yeni bir kanuni düzenleme yapılarak mutlaka son verilmelidir" ifadeleriyle Merkez Bankası gibi diğer bankalarının da AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın zapturaptı alınması gerektiğini söyledi.

"Yoksa TL ölecek" diye uyaran Batırel "ABD Başkanı Biden muhalefete açık çek veriyor; Neden? ABD tarihi başarılara imza atarak ülkeye çağ atlatan muhafazakâr bir hükûmete tahammül edemiyor da ondan... Karşılarında kendileri gibi kadeh tokuşturan, salonda vals yapan, uşak göremedikleri için çıldırıyor!" ifadelerini kullandı.

Batırel, tıpkı AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi, ekonomi ile ilgili tüm teorilerinin yanlış çıkması ile biliniyor.